Nöje

Idol 2024: Premiärdatum, deltagare och jurymedlemmar

I höst firar Idol 20 år på TV4 och programmet gör det med en historisk förändring.
Förutom två nya jurymedlemmar och en ny programledarduo, så kommer Idol för första gången någonsin att sändas på lördagar.

Foto: TV4

Årets upplaga av TV4:s Idol bjuder på en hel del förändringar – till exempel ersätts jurymedlemmarna Kishti Tomita och Alexander Kronlund av Peg Parnevik och Ash Pournouri.

“Ser gömda möjligheter”

Många känner säkert igen Pournouri som Tim ”Avicii” Berglings manager. Förutom Avicii har han varit manager för DJ-duon Axwell & Ingrosso, samt skrivit och producerat låtar åt superstjärnor som Madonna, Coldplay, Wyclef Jean, David Guetta, Daft Punk, Tiesto, Faithless och Swedish House Mafia. 

Pournouri är med andra ord ett tungt namn i musikbranschen, men på senare tid har han utforskat andra branscher: han är nämligen en framgångsrik entreprenör och har exempelvis startat konferensen Brilliant Minds tillsammans med Spotify-grundaren Daniel Ek.

“Det känns som två livstider sen som jag höll på med musik, men jag har ändå hållit koll på industrin från sidan”, säger Pournouri. “Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande. Jag har ju numera även bred erfarenhet från helt andra branscher, så jag är lite nyfiken själv på att se hur jag reagerar och vad som får mig att gå i gång. Jag är väldigt taggad.”

Mauri Hermundsson programledare för Idol 2024

Ett annat nytillskott i programmet är Youtubern Mauri Hermundsson, som gör Pär Lernström sällskap som programledare.

“Det känns kittlande och roligt att få hoppa in i Idol-världen den här våren, särskilt nu när man gör om programmet lite under 20-årsjubileumet. Det är otroligt spännande att få följa unga människor under några av de läskigaste och viktigaste dagarna i deras liv”, säger Hermundsson och fortsätter:

“Att få jobba med Pär är en riktig dröm och jag tror att vi kan komplettera varandra bra. Nu är i och för sig Pär redan komplett, men jag lever gärna i min lilla dröm om att jag kan bidra med något. Vi har redan spelat in ett program och jag hoppas tittarna kommer märka hur kul vi har med varandra.”

Foto: TV4

Deltagare Idol 2024

Under våren 2024 kan du söka till Idol 2024. Mer information om det hittar du här!

Vi får se vilka som tar sig vidare till programmet i höst!

Idol-juryn 2024

Här är medlemmarna i årets Idol-jury:

Ash Pournouri 

Anders Bagge

Katia Mosally

Peg Parnevik 

Foto: TV4

När har Idol 2024 premiär?

2023 hade Idol premiär i slutet av augusti. Än så länge har vi inget premiärdatum för 2024 men i ett pressmeddelande avslöjas det att programmet – som tidigare sänts på fredagar – kommer att byta sändningsdag till lördagar denna höst:

“Vi tror att Idol kommer utvecklas ytterligare när programmet nu förnyas och blir höstens nya lördagsunderhållning. Det blir en riktig superhelg på TV4 i höst, där vi sänder fler stora program än någonsin tidigare”, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

När är det final i Idol 2024?

2023 ägde Idolfinalen rum den 1 december på Avicii Arena i Stockholm. Så vi kan förvänta oss ett liknande datum även i år.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!