Nöje

Influencers fejkar bilder från privatjet – så här gjorde de

Att åka privatjet är något som många drömmer om, men inte riktigt har råd med (om man inte är Kylie Jenner, som har köpt ett eget flygplan för 700 miljoner). Kylie lägger ofta upp bilder på sig själv i sin privatjet – och allt som Kylie gör blir snabbt en trend på Instagram. Nu har flera stora influencers blivit påkomna med att fejka bilder från en privatjet. 


Foto: @maisonmeIissa / @mariaisabel

Visst vore det en dröm att få resa med privatjet? Att slippa det trånga utrymmet, långa köer, och den tråkiga flygmaten. Tyvärr är det inte ekonomiskt möjligt för de flesta – inte ens för många influencers med flera tusen följare. Istället hittade de på en annan lösning för att få det att se ut som att de lever ett lyxigare liv än vad de faktiskt gör – de har fejkat bilder.

Bilderna är tagna i en fotostudio i LA, som är skapad för att efterlikna interiören på ett privatplan. Fönstren är belysta på ett sätt som efterliknar ljuset från himmelen som skiner in på flygplan. Det kostar ungefär tusen kronor per timme att hyra studion, vilket är lite mer ekonomiskt överkomligt än att faktiskt flyga privat – och du kan ändå få en snygg bild till Instagram.

Bluffen avslöjades delvis av en Twitter-användare som delade ett inlägg som visade fotostudions interiör.

“Fick nyss reda på att Instagram-tjejer i Los Angeles använder en studio som ser ut som ett privatplan för foton. Allt du tittar på kan vara falskt.” Skriver användaren på sitt Twitterkonto. Många var snabba med att känna igen studion från Influencers bilder.

Influencern Azra Mian, som följs av över 95 000 personer på Instagram, har blivit en frontfigur för bluffen. Detta eftersom bakgrunden i hennes bild tydligt är densamma som fotostudion i LA.

View this post on Instagram

nExt StOp

A post shared by Azra (@azra_mian) on

Efter att bluffen avslöjades har Azra medgett att hon faktiskt var i en fotostudio och inte i luften. Hon har också stängt av sitt kommentarsfält efter att kritiken började rulla in.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!