Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ingen fredag utan tex-mex! Uppdatera tacosen med syrlig och het fajitasallad

Ingen fredag utan tex-mex! Utmana den klassiska taco-middagen med en busenkel och supergod fajitasallad med saftig kyckling i egen kryddmix, serverad på ett berg av krispiga grönsaker med het och syrlig lime och chilidressing. Servera med ett gäng ugnsbakade nachos med massa guacamole och salsa som inte lämnar någon vid middagsbordet besviken.

En tallrik i regnbågens färger piggar upp på direkten. Bästa knepet för det? Blanda ett gäng goda och krispiga grönsaker som du tycker om.

Få in krispet i salladen genom att toppa med nocho-kross.

Glöm inte att servera en stor tallrik med ugnsbakade chips med röror på sidan om salladen.

 

Fajitasallad:

1 grillad kyckling

1 stor näve bladspenat

1 stor näve rucola

1 skivad polkabeta

½ skivad gurka

1 dl majskorn

1 dl soltorkade tomater

1 rödlök

100 g nacho-chips

Enkel fajita kryddmix:

1,5 tsk paprikapulver

1,5 tsk spiskummin

1,5 tsk vitlökspulver

1,5 tsk chilipulver

1,5 tsk torkad oregano

1 krm salt

1 krm gurkmeja

Lime och chilidressing:

½ dl olja

1 msk vatten

1 lime (saft)

1 tsk flytande honung

½ klyfta pressad vitlök

Finhackad chili (eller chiliflakes) efter smak och styrka

1 krm salt

1 krm peppar

Gör så här:

1.     Rensa den grillade kycklingen och skär i portionsbitar.

2.     Blanda samman alla kryddor till kryddmixen (går även bra att köpa färdig).

3.     Stek kycklingen i medelstark värme tillsammans med kryddmixen och lite vatten (ca ett halvt glas).

4.     Skiva polkabetan väldigt tunt och lägg i bad av vitvinsvinäger.

5.     Skiva gurkan och rödlöken fint.

6.     Sätt samman salladen genom att lägga ut lagom mängd grönsallad, syrliga polkabetor (ta upp från vitvinsvinägern), gurka och rödlök i botten av tallriken.

7.     Dressingen: Blanda samtliga ingredienser och ringla över salladen.

8.     Toppa med fajitakyckling direkt från stekpannan. Fyll på med majskorn, soltorkad tomat och krossade nacho-chips.

 

Lycka till!

Recept & foto: Cassandra Lundgren 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!