Nöje

Ingen mer Twister i glasskylen – därför har den populära glassen tagits bort

Gillar du glassen Twister? Då kan du bli besviken nästa gång det vankas glassköp – produkten har nämligen försvunnit från många svenska glassdiskar.

Foto: GB Glace

Twisterälskare landet över har höjt sina röster på sociala medier efter att glassen till synes har försvunnit från glassdiskarna.

Därför har Twister försvunnit

Flera konsumenter är upprörda då den spiralformade isglassen Twister, med smak av ananas, citron och jordgubbe, verkar spårlöst försvunnen från svenska glassdiskar.

Men riktigt så illa är det inte – det är nämligen bara försäljningen av stycksaken Twister som har upphört. Det berättar Sandhya Forselius, kommunikationsansvarig på Unilever Nordic som äger GB Glace:

“[D]et är endast Twister spirello stycksak som är berörd. I dagsläget kan jag inte säga exakt när den går att återfinna på svenska marknaden, bara att vi arbetar med att hitta alternativa tillverkningsmöjligheter”, säger Forselius till Aftonbladet.

Anledningen till att stycksaken inte längre säljs i Sverige är att den produceras i Ryssland, ett land som GB stoppat all import och export från. Både Twister multipack och Twister med smaken ”peak-a-blue”, som tillverkas i Storbritannien och Portugal, finns dock fortfarande i butik.

Foto: GB Glace

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!