Nöje

Innekrogar på Stureplan bojkottar Absolut vodka

Absolut vodka har mottagit hård kritik sedan det blev känt att det företag som äger varumärket har återupptagit exporten till Ryssland. Nu slutar flera av Stureplans innekrogar sälja Absolut vodka, det skriver TT.

Foto: Shutterstock

Tidigare i veckan blev det känt att Pernod Ricard, som äger bland annat Absolut vodka, har återupptagit exporten till Ryssland trots landets pågående invasion av Ukraina.

Företaget har blivit hårt kritiserat för sitt beslut, som de motiverar med att man vill “skydda lokala medarbetare och säkra den lokala organisationens ekonomiska hållbarhet”, det säger Paula Eriksson, kommunikationsansvarig på Absolut Company enligt Aftonbladet.

Nu har Svenska Brasserier valt att bojkotta Pernod Ricard, det skriver TT. Krögaren PG Nilsson, en av de som driver Krogkoncernen, bekräftar att man inte längre säljer produkter från företaget.

Bland Svenska Brasseriers krogar ingår ett flertal av Stureplans innekrogar, däribland Riche och Sturehof.

Säljs fortfarande på Systembolaget

Trots den senaste tidens uppmaningar – inte minst från svenska politiker – att bojkotta Absolut vodka så finns det enligt Systembolagets inköpschef Fredrik Arenander inga planer på att utesluta produkterna från Systembolagets utbud.

“Det finns inte stöd i våra inköpsavtal att neka produkter med anledning av att de säljs till en marknad där människor tycker att det kan vara olämpligt att sälja produkter”, säger han till TT.

Arenander tillägger att Systembolaget har flera produkter från tillverkare som exporterar till Ryssland – men att man “har valt att ta ansvar” genom ett tillfälligt säljstopp på alla ryska produkter.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!