Nöje

Inställd gala, bromsad expansion, ny pojkvän – här är allt som har hänt Isabella Löwengrip den senaste tiden

De senaste veckorna har bloggaren och entreprenören Isabella “Blondinbella” Löwengrip uppmärksammats stort i många etablerade medier och andra sociala kanaler med anledning av hennes olika bolag och projekt. Det kan vara svårt att hålla reda på vad som är det senaste i härvan kring Isabella Löwengrip – därför har vi sammanfattat vad vi vet just nu.

Foto: Instagram

Missnöjda samarbetspartners

Det var den 25:e september som Expressen publicerade en granskning av Isabella Löwengrips olika bolag, där flera av hennes tidigare kunder gick ut och berättade att de var missnöjda med vad de fått genom sina dyra betalda samarbeten med bloggaren.

– Det är mycket en ”köpa grisen i säcken”-industri som fortfarande är ganska omogen, sa Edvin Brobeck, vd för företaget Mapiful, då till Expressen.

En del av de olika bolagen som talade ut i artikeln menade att det var svårt att säkerställa att de siffror som presenterats på möten inför samarbetena faktiskt stämde. Andra var missnöjda med att bloggaren även gjort reklam eller marknadsfört andra, konkurrerande, företags produkter i sina kanaler. Den här kritiken har Isabella Löwengrip än så länge inte kommenterat.

 

Isabella har öppnat upp om hur det verkligen går i bolagen

Några dagar efter att Expressens granskning publicerades la Isabella Löwengrip ut ett inlägg på sin blogg där hon flaggade för att USA-expansionen inte alls hade gått som det var tänkt, dels för att visumprocessen tagit längre tid än förväntat. Ytterligare några dagar senare publicerar hon ett inlägg som hon beskriver som sitt modigaste inlägg någonsin, där hon listar några av sina olika projekt och beslut de senaste åren och konstaterar att många av dem inte har gått som hon hoppats.

–  Nu är det oktober, jag ska snart fylla 29 år och befinner mig i den tuffaste fasen jag hittills upplevt i min karriär. Det är en dag i taget som gäller. Jag behöver hitta min väg framåt efter alla projekt, skriver hon bland annat i inlägget.

Hon berättar också att hon vill återgå till att bli den “gamla Isabella” som många läsare och följare har saknat, ett uttalande som mött kritik från flera håll då många anser att det är ännu ett strategiskt drag. En del av dessa spekulationer grundar sig delvis i att hon själv har berättat i Framgångspodden att det finns en tanke bakom precis allt hon publicerar i sina olika kanaler.

 

 PR-tjänster och privatflyg var två tjänster som den nya agenturen i New York skulle arbeta med – det sistnämnda väckte stor kritik bland följarna när Isabella Löwengrip gick ut med det tidigare i år.

 

Avbruten USA-satsning och inställd flytt till New York

I sitt sommarprat i juni berättade Isabella Löwengrip att hon nu var klar med Sverige och svensk press. Under hösten väntade en USA-satsning och kort därefter visade hon upp den lägenhet på Upper East Side på Manhattan som skulle bli hem för två anställda på Löwengrip och varannan vecka för Isabella.

Men på sin blogg berättade Isabella i början av oktober att satsningen kostat för mycket pengar, något som gjort att hennes kapital minskat i en rasande takt. I början av sommaren började en ny vd i Löwengrip Invest, och Isabella Löwengrip skriver att det var efter råd från honom som hon alltså valt att avbryta satsningen på andra sidan Atlanten.

– Under presskonferensen för Sommar i P1 gjorde jag en stor affär av att säga hej då till Sverige. Jag bjöd till och med in SvD för en Hej då- intervju i NYC. Jag har nog inte varit i Stockholm så mycket någonsin som denna höst, skrev hon bland annat i inlägget.

Idag citerade Bloggbevakning dessutom ett av Isabella Löwengrips senaste inlägg där hon skrev att USA-satsningen skulle vara över redan i år – en formulering som nu verkar vara borttagen eller åtminstone ändrad:

– Vi alla har kavlar upp ärmarna samt tagit beslut som är fruktansvärt jobbiga. Avbokat stiftelsegalan och tagit beslut om att avbryta USA innan årsskiftet. Drömmar som krossas och det ger mig en kolossal ångest, skriver Bloggbevakning.

 

Ny pojkvän och inställd USA-satsning är bara två av de stora saker som skett i Isabella Löwengrips liv den senaste tiden.

 

Inställd galamiddag

I somras offentliggjorde Isabella Löwengrip att hon startat en egen stiftelse, Isabella Löwengrip Foundation. Fokus för stiftelsen skulle vara att inspirera och hjälpa fler kvinnor att starta företag. Som en del i lanseringen skulle en stor galamiddag med 150–180 inbjudna gäster ha hållits på Villa Pauli i Stockholm den 21:a oktober, en middag som nu har ställts in. I september åkte Isabella Löwengrip till Nairobi i Kenya med organisationen Hand in Hand som skulle få stöd av stiftelsen, vid sidan av dess huvudsakliga syfte som hon tidigare skrivit skulle vara att “dela ut utmärkelser till individer, driva frågor entreprenörskap och skapa en plattform för att inspirera och coacha blivande entreprenörer”. Istället, skriver Isabella Löwengrip,  ska man nu satsa på starta eget-kurser med start nästa år.

– Det var ett beslut som behövdes göras. Det är fruktansvärt att behöva dra av varenda plåster men det är bara att göra. Fler ska dras av. Det är min tuffaste period hittills som entreprenör men jag behöver gå igenom det. Min skärseld, skriver Isabella Löwengrip om beslutet på sin blogg.

 

Relationen med nya pojkvännen är offentlig


Med på resan till Kenya var finansmannen och miljardären Erik Selin, som redan innan resan hade pekats ut av många som Isabella Löwengrips nya pojkvän. Hans bolag Erik Selin Fastigheter AB gjorde förra året ett resultat på 2,2 miljarder kronor, och det tog ett tag innan Isabella Löwengrip berättade om relationen. Han var dock med på bilder på hennes Instagram från resan och häromdagen skrev hon att hon efter en resa flugit till Göteborg där han bor för att vara med honom:

– Jag tillbringar alla dagar jag kan hos Erik och han är ofta i Stockholm i jobb. Det blir ett pendlade men det är det värt alla gånger om, skrev hon då.

 

Vad som händer framöver för Isabella Löwengrip återstår att se – men sannolikt kommer historien att ta flera svängar.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!