Nöje

Forskning: Är du introvert? Därför är du bättre på att läsa av människor!

Den extroverta förknippas ofta som den sociala och utåtriktade personen – men nu visar forskningen raka motsatsen! Den som är introvert är nämligen bättre på att läsa av människor och kan ha många fördelar i sociala situationer.

Foto: Shutterstock

I en studie gjord på Yale University, publicerad i Social Psychology, har 1000 personer medverkat för att hjälpa forskarna undersöka hur människor beter sig och reagerar i olika sociala situationer samt tagit reda på personernas olika personlighetsdrag. Resultatet pekar på motsatsen av vad vi tidigare trott – de är nämligen de introverta och de som är mer intelligenta som har lättare att läsa av andra människor. De personer som hade dåligt självförtroende och kände sig ensamma agerade även bra i de sociala sammanhangen!

En av forskarna i studien, Anton Gollwitzer, säger att resultatet kan bero på att introverta och melankoliska personer oftast spenderar mer tid på att observera mänskligt beteende i jämförelse med de som är upptagna med att interagera med andra.

– Hur som helst visar det att på en otippad, social styrka hos introverta, säger han.

Känner du trots allt att din introverta personlighet stoppar dig eller din karriär? Här listar vi fem smarta tips på hur du som introvert kan tackla sociala situationer.

Källa: Social Psychology

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!