Nöje

Introvert? 10 tips som får dig att briljera på dejten

Älskar du att bara vara hemma och sluka serier eller böcker och känner obehagskänslor inför mingelfester? Då kanske du också ser dejting som ett onödigt ont, samtidigt som du längtar efter en djupare kärleksrelation? Var inte orolig, vi har tipsen som förhoppningsvis gör dig peppad att komma igång med dejtandet och hitta kärleken. 

Foto: Unsplash

Vissa personer älskar att vara på äventyr i dejtingdjungeln, men inte alla. Om man har svårt att öppna upp sig och oroar sig för obekväma stunder kan en dejt vara rena mardrömmen. Letar du efter den rätta och känner igen dig i den sistnämnda beskrivningen har vi råden som gör ditt dejtande mycket enklare.

1. Hinta om din inåtvända sida innan ni träffas

Du kan exempelvis berätta om en bok som du är uppslukad av eller att du gillar mysiga hemmakvällar. Låtsas inte vara utåtriktad om du inte är det, det finns många som uppskattar soffgos mer än fester.

2. Skapa en plan

Det är lätt att vardagen bara rullar på och man glömmer helt enkelt av att dejta. Därför är det bra att gå igenom kalendern och hitta dagar som du ger tid åt att bygga upp en möjlig romans.

3. Vänta inte för länge med att ses 

Många träffas genom internet men det är viktigt att inte fastna där. Våga ta steget och bjud ut personen tidigt så ni inte fastnar bakom era datorer.

4. Välj en bekant mötesplats

Första dejten är nervös för alla. Om du ofta oroar dig över omgivningen eller att du inte tycker om maten, välj då en restaurang, bar eller ett café som du känner till. Du kan känna dig lugnare och visar samtidigt att du tar initiativ när du föreslår var ni ska ses.

5. Hitta inspiration till samtalsämnen

Det finns massor av saker man kan prata om, men ibland kan det ändå vara svårt att komma på vad man ska säga. En middag kanske inte ger mest inspiration när det gäller att komma på frågor. Testa att ta en promenad! Då får ni nya intryck hela tiden.

6. Acceptera småpratet

Innan man går in på djupare samtalsämnen behövs ofta lite småprat. Det fungerar som en liten inledning och behöver inte vara tråkigt. Stanna inte för länge i småpratet, utan ställ frågor till den andra personen. Visa att du är intresserad av att veta mer, annars hade det inte varit någon mening med att ses. Om du inte känner dig bekväm med att stå i centrum är det perfekt att låta den andra personen göra det. Efter ett tag kan det kännas lättare att berätta om dina egna intressen och tankar. Våga också stanna kvar vid samtalsämnen som intresserar er båda.

7. Prioritera dig själv och dejten

Se till att du får mycket tid för dig själv, om du behöver det, innan du ska träffa en möjlig kärlek. Ändra om i kalendern och ladda batterierna för att vara på topp under dejten.

8. Undvik personer som inte respekterar din egentid

När man blir förälskad är det lätt hänt att man inte kan slita sig från den andra personen. Känner du att du behöver ha mer tid till dig själv ska du inte vara rädd för att säga det. Förklara varför du behöver det och att det inte har att göra med personen i sig. Tänk på att din dejt kan behöva en bekräftelse på att du är intresserad, så att hen inte misstar ditt beteende som avvisande. Om personen inte accepterar att du behöver vara mer för dig själv kommer det inte fungera, varken nu eller i framtiden.

9. Ge personen en chans

En djupare relation och känslan av samhörighet uppstår sällan efter tre träffar. Kom ihåg att det inte bara är du som har svårt att öppna upp dig, den du dejtar kanske känner likadant.

10. Var dig själv

Alla skräckscenarion som du bygger upp inför nästa träff gör dig bara stressad. Fokusera dina tankar på någonting annat eller djupdyk i favoritboken eller serien. Tänk inte för mycket, utan försök slappna av och vara dig själv. Visa vem du är och ge den du dejtar utrymme att göra det med. Förhoppningsvis är det en match, annars är det bara att gå vidare!

Här hittar du fler artiklar om introverta!

Källa: PureWow

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!