Nöje

Inventing Anna: Julia Garner berättar om sitt bisarra möte med Anna Delvey

I en intervju med Australiensiska Marie Claire berättar skådespelerskan Julia Garner från “Inventing Anna” om sitt udda möte med bedragaren Anna Delvey.

Foto: Netflix

“Inventing Anna” är Netflix nya succéserie som berättar historien om hur ryskfödda Anna Sorokin antog namnet Anna Delvey och låtsades vara en tysk arvtagerska för att lura personer och banker i New York på stora summor pengar.

Besökte Anna i fängelset

Julia Garner, känd från tv-serien “Ozark”, spelar Anna i serien. I en intervju med Australiensiska Marie Claire förra året berättade Garner att hon faktiskt träffade Anna Delvey – eller Sorokin – i egen hög person innan hon började spela henne.

Garner besökte Anna i ett kvinnofängelse, ett möte som snart visade sig bli något av en utmaning. När de träffades frågade Anna henne rakt ut hur hon hade tänkt porträttera henne.

“Hur tänker du spela mig?” frågade Anna med sin säregna brytning.

Ett ögonblicks tystnad följde, sedan sa Garner: “Så, hur tänker du spela mig?” med samma brytning som Anna använt – något som fick Anna att brista ut i skratt.

Ville inte göra henne till en karikatyr

“Det var väldigt läskigt, men när jag bara upprepade vad hon sa så tyckte hon att det var roligt”, säger Garner i intervjun och fortsätter:

“Jag berättade för henne att mitt mål var att få folk att se henne som en person, istället för en karikatyr. De måste inte godkänna hennes handlingar, men de borde vara villiga att försöka förstå varför hon gjorde det. Folk gör misstag och Anna är en person.”

Anna Sorokins säregna brytning är en blandning av hennes ryska modersmål, tyska, den engelska som hon lärde sig i skolan, samt amerikansk engelska som hon lärde sig av att titta på “Gossip Girl”.

Garner var medveten om att hon behövde få till den ovanliga brytningen för att kunna spela Anna:

“Annas brytning berättar en viktig historia: hon gömmer vem hon verkligen är. Hon ljög för sig själv om att inte vara rysk, så mycket att ryskan försvann från hennes röst. Den kommer ut under en bråkdels sekund när hon gråter eller är riktigt trött eller onykter”, säger hon.

Källa: Marie Claire

Foto: Netflix

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!