Nöje

Inventing Anna: Var är Anna Delvey idag?

Anna Delvey – eller Anna Sorokin som hon egentligen heter – är bedragaren som lurade både personer och banker i New York på storbelopp under 2010-talet. Men var befinner Anna sig idag?

Foto: ABC News

Historien om bedragaren Anna Sorokins uppgång och fall har blivit en hit på Netflix. Men Annas berättelse slutar inte med att hon hamnar i fängelse.

Från fängelse till häkte

2019 dömdes Anna Sorokin till fyra till tolv års fängelse, men ungefär två år senare – den elfte februari 2021 – blev hon villkorligt frigiven. Hon använde sin tid i frihet till att bland annat publicera bilder på Instagram från sitt liv i New York under användarnamnet @theannadelvey.

Sorokins tid i frihet blev dock kortvarig: drygt en månad senare häktades hon av den amerikanska immigrationsmyndigheten ICE på grund av att hennes visum gått ut. Idag, nästan ett år senare, befinner hon sig fortfarande i häkte.

I en intervju med The New York Times berättar Sorokin att hon ägnar en stor del av sin tid i häktet åt att läsa – Jonathan Franzen har blivit något av en favorit. Hon har även försökt hjälpa andra immigranter som inte pratar engelska lika väl som hon och som saknar tillgång till juridisk hjälp att ta sig vidare från häktet:

“Jag har en advokat men vissa människor här har ingen eftersom du inte kan vara en börda för regeringen när du försvarar ditt immigrationsärende. Du måste antingen hitta någon välgörenhetsorganisation som hjälper dig eller representera dig själv”, säger hon till tidningen.

Jobbar på flera projekt

Sorokin har inte sett “Inventing Anna” i sin helhet, men i en intervju med amerikanska Cosmopolitan berättade hon om sina känslor efter att ha sett trailern:

“Är jag så outhärdlig? Jag tror inte att jag någonsin skulle kunna vara vän med mig”, säger hon med ett skratt.

Sorokin menar att hennes berättelse – och kanske även hon själv – är mer komplex än serien visar. Faktum är att hon jobbar på flera projekt: Till The New York Times säger hon att hon i dagsläget utvecklar en dokumentär tillsammans med ett LA-baserat produktionsbolag. Hon säger sig även skriva en bok om sin tid i fängelset och planerar att starta en podcast.

Källor:

Radiotimes, Cosmopolitan, The New York Times

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!