Nöje

Ireland Baldwin om aborten: Jag valde mig själv

I en TikTok-video berättar Ireland Baldwin att hon blev gravid under ett tidigare förhållande och valde att göra abort. “Jag valde att göra abort eftersom jag vet exakt hur det känns att vara född mellan två personer som hatar varandra”, säger hon.

Foto: Instagram @irelandirelandireland

Förra veckan hävdes domslutet Roe mot Wade i USA, vilket innebär att aborträtten nu är hotad i många delstater. Högsta domstolens beslut har gett upphov till kraftiga protester i landet och en av de som nu uttalar sig om saken är Alec Baldwin and Kim Basingers dotter, Ireland Baldwin.

“Jag valde mig själv”

I en video på TikTok berättar Ireland Baldwin att hon gjorde abort efter att ha blivit gravid i ett tidigare förhållande:

“Vi var väldigt olyckliga tillsammans. Och han gjorde det väldigt klart för mig att han aldrig ville ha barn eller gifta sig – han ville knappt vara i en seriös relation”, säger hon och fortsätter:

“Jag valde att göra abort eftersom jag vet exakt hur det känns att vara född mellan två personer som hatar varandra. Att välja att uppfostra ett barn utan min egen finansiella trygghet, utan en kärleksfull och stöttande partner, det skulle inte fungera för mig. Så jag valde mig själv, och jag skulle välja mig själv igen. Det är ditt liv. Det är ditt val.”

@irelandshmireland I’m here for you ♥️ #fyp #roevwade #womensrights ♬ original sound – Ireland

Foto: Instagram @irelandirelandireland

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!