Nöje

Isa Tengblad: ”Jag pushade mig själv till depression”

I veckans avsnitt av WomanUp-podden träffar vi artisten och influensern Isa Tengblad. Vi pratar om hur det är att vara ung tjej idag och att hela tiden sträva efter att vara bäst och prestera på topp – men samtidigt tappa sig själv på vägen.

Fem år gammal deltog Isa i TV-programmet Småstjärnorna där hon fick mersmak för artisteriet på riktigt. Som 12-åring började Isa att satsa fullt ut på musiken och 2015 slog hon igenom med hela svenska folket när hon medverkade i Melodifestivalen.

I WomanUp-podden öppnar Isa upp och berättar om en enorm inre drivkraft som alltid velat vidare och framåt – som inte nöjt sig med good enough utan alltid strävat efter perfektion och att vara bäst i allt hon tar sig för. ”Jag har hela tiden höjt ribban när det kommer till mina mål, och även haft hög prestationsångest sedan jag var liten.”

Isa berättar om tiden som till slut kom då allt blev för mycket, då den perfekta fasaden sprack – och hon hamnade i en depression. Hon delar med sig av det tunga året som följde, men också om knuffen i rätt riktning som till slut kom och alla livsförändrande insikter hon fått och tagit med sig i sitt liv idag.

I podden pratar vi även om jämställdhet, hur viktigt det är att vi är med varandra och inte mot varandra, om drömmar som blir till verklighet och vikten av att vara snäll mot sig själv.

LYSSNA PÅ SENASTE AVSNITTET av WomanUp-podden med Isa Tengblad.

WomanUp-podden presenteras i samarbete med Kvinna till Kvinna som dagligen kämpar för en mer jämställd värld, vilket vi på Metro Mode vill lyfta. De bedriver dagligen en kamp för att stärka kvinnors rättigheter över hela världen, något de kämpat med sedan 1993. Läs mer om Kvinna till kvinnas fantastiska arbete här >>

Foto porträtt: Niklas Lindgren
Foto övrigt: Instagram.com/Isatengblad

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!