Nöje

Isabella Löwengrip sträcker ut sin hand till Greta Thunberg: “Kom till våra bolag och hjälp oss”

Affärskvinnan Isabella Löwengrip bemöter kritiken hon får för sin miljöpåverkan och sitt flygande. Nu sträcker hon ut sin hand till miljöaktivisten Greta Thunberg och ber om hennes hjälp.

isabella-gretaFoto: TT Nyhetsbyrån

Kommentarer på Isabella Löwengrips blogg har strömmat in där hon ifrågasätts för sin miljöpåverkan och alla hennes flygresor världen över. Det har fått henne att börja fundera över hur hon kan kompensera för sina resor. Hon berättar för sina läsare att hon inte har något svar idag men att hon bestämt sig för att ta in en CSR-manager (Corporate Social Responsibility-manager) som ska ansvara för ett hållbart tänk inom bolagen.

– Jag kan inte sluta resa men jag kan anställa en person som jobbar vid min sida för att se till att allt klimatkompenseras men  – det ska inte stanna där. Personen ska jobba övergripande i hela koncernen, skriver Isabella.

Personen som blir anställd kommer till exempel att titta på allas transport samt komma på hållbara lösningar vad gäller matsvinn. CSR-managern ska se till att de är hållbara i allt de gör, eller som Isabella själv skriver: “Om inte hållbara så hållbarare“.

Isabella fortsätter att skriva att hon är imponerad över Greta Thunbergs engagemang och att även hon vill börja ta sitt ansvar. En CSR-manager skulle vara ett första steg i att bli mer medveten. Nu vill hon ha hjälp från miljökämpen Greta Thunberg – som dock inte besvarat Isabella.

– Greta, jag sträcker ut en hand till dig, kom gärna till våra bolag och hjälp oss.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!