Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Izadora gick inte vidare i Idol – på grund av hennes klädval

När Izadora Burenstrand dök upp på en Idol-audition splittrades hela juryn. Anders Bagge och Alexander Kronlund valde att fokusera på hennes begåvade röst (som når de högsta tonerna av Sias låt Chandelier). Kishti Tomita och Nikki Amini valde istället att ifrågasätta hennes klädval.

Foto: Idol TV4

Många tittare är upprörda över att Izadora inte gått vidare i Idol efter sin audition. Izadora, iklädd ett par jeans, grön kofta och en slarvigt uppsatt knut, sjöng Chandelier av Sia. Anders Bagge fick gåshud och Alexander Kronlund kommenterade mitt i sången att hon sjöng rent. Men Kishti Tomita och Nikki Amini var inte lika imponerade och valde istället att fokusera på Izadoras klädstil och utseende.

– När du kommer hit måste du kunna presentera den vision du har av dig själv som artist. Det upplever jag att Izadora inte klarar av, säger Nikki Amini.

Anders Bagge börjar genast en debatt och markerar tydligt att han inte håller med sin kollega Nikki.

– Om hon tycker att det där är rätt för henne som artist så måste hon kunna få stå för det. Jag tycker man ska kunna beröra och jag stängde mina ögon och tänkte att shit vilken vacker ton. Hon berörde mig… och därför får du ett ja, säger Anders Bagge.

Men Nikki förklarar snabbt att hon inte blev berörd av helhetsintrycket, till skillnad från Bagge, och valde därför att rösta nej. När även Alexander Kronlund röstar ja, kvarstår bara Kishti att lägga sin röst.

– Jag tycker din sång är jättefin, men jag kan inte se att du har en artistisk tydlig profil, så från mig blir det ett nej, avslutar Kishti.

Två röstade ja, två röstade nej. Och eftersom man måste få minst tre “ja” gick därför inte Izadora vidare. Och anledningen enligt Kishti och Nikki är helhetsintrycket och att klädvalet inte var passande för en artist som vill slå igenom. Kishti och Nikki är i hetluften efter deras utlåtande och tittarna rasar efter att ha fått se vilken utseendefixering som råder bland de kvinnliga jurymedlemmarna.

Nedan kan du se Izadoras Idol-audition.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!