Nöje

Jack Nicholson trodde att hans mamma var hans syster – under hela uppväxten

I nästan fyra decennier trodde Jack Nicholson att hans mamma June var hans äldre syster. När sanningen väl kom fram och det visade sig att den kvinna han i alla år trott var hans mor, i själva verket var hans mormor, hade Jack Nicholson hunnit närma sig fyrtio.

Foto: Shutterstock

Jack Nicholson hann bli nästan 40 år innan han fick veta sanningen om hans mamma. June, Jack Nicholsons mamma, blev gravid 1936 när hon var sjutton år gammal. Pojkvännen Don var vid tidpunkten gift med en annan kvinna och Junes mamma, Ethel May, beordrade Don att hålla sig borta när hon fick veta om dotterns graviditet. Nedan kan du läsa hur det gick till när sanningen avslöjades.

Ville jobba inom showbusiness

När June fyllt 18 födde hon Jack men drömde också om att slå igenom inom showbusiness. När Jack fyllde fyra år flyttade hon till Miami för att arbeta som showgirl. Istället blev det mormor Ethel May som uppfostrade Jack, och för att undvika skammen ett barn utanför äktenskapet innebar låtsades de som om Jack var hennes son och att June var hans mycket äldre syster.

Gick i “systerns” fotspår

När Jack Nicholson blev 17 år valde han att flytta till Los Angeles för att försöka slå igenom i Hollywood. Även June hade flyttat vidare till L.A. med liknande drömmar. Nicholson fick jobb som kontorspojke på serieavdelningen på MGM Studios och hans charm gjorde att han upptäcktes av en producent som övertalade honom att anmäla sig till olika skådespelarkurser.

Time magazine upptäckte sanningen

37 år gammal, med flera storfilmer i bagaget och en Oscar för sin roll i “Gökboet”, fick Nicholson ett telefonsamtal från Time Magazine som gjorde ett porträtt av skådespelaren. Journalisten hade nämligen upptäckt att Jack Nicholsons far var i livet och att hans “mamma” Ethel May i själva verket var hans mormor, och att “systern” June var hans biologiska mamma. Fynden skakade om skådespelaren och han bad journalisten att inte publicera upptäckten.

En dramatisk upptäckt

Jack Nicholsons faster blev i slutändan den som kunde berätta sanningen för honom, då varken hans mor och mormor var vid liv i samband med avslöjandet. Nicholson har i efterhand själv beskrivit upptäckten som “dramatisk” men att det inte varit traumatiserande. “Jag är mycket imponerad över deras förmåga att hålla hemligheten om inte annat”, har han bland annat sagt till tidningen Rolling Stone.

Källa: InStyle

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!