Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Jan Guillous Ondskan blir TV-serie på C More

Nu är produktionen av C Mores nya tv-serie “Ondskan” igång. Serien är baserad på Jan Guillous klassiska roman och i rollerna syns bland andra Isac Calmroth, Thea Sofie Loch Naess och Gustaf Skarsgård.

Foto: Audrius Solominas/SF Studios

Nära tjugo år efter att filmatiseringen av Jan Guillous roman “Ondskan” kom ut är det dags för en ny tolkning – denna gång i form av en tv-serie. Den nya originalserien i sex delar produceras av SF Studios och kommer att sändas på C More och TV4.

Gustaf Skarsgård bland rollinnehavarna

I den nya serien spelar Isac Calmroth (Håll Andan!) tonåriga Erik Ponti som tampas med våld i olika skepnader – både på hemmaplan och i sin nya skola, internatskolan Stjärnsberg.

Thea Sofie Loch Naess (Hjerteslag, The Last Kingdom) spelar hans kärleksintresse, husan Marja. I rollen som Eriks pappa syns Gustaf Skarsgård (Utvandrarna, 438 dagar, Vikings).

“Ständigt aktuell”

Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More, menar att tematiken i Ondskan är lika aktuell idag som för två årtionden sedan – eller 1981, då Guillous bok gavs ut för första gången:

“Jan Guillous roman Ondskan är ständigt aktuell och relevant, kanske mer nu än på mycket länge. Att bryta våldsamma beteenden kräver stort individuellt mod. Att undersöka och ifrågasätta maskulinitet är vårt ansvar. Serien Ondskan gör just det, men det är också en vacker kärlekshistoria och i slutändan finns det hopp. Vi är väldigt glada att vi får möjlighet att samarbeta med SF Studios och Erik Leijonborg och publicera 2020-talets version av succéromanen Ondskan”, säger Gustafsson.

KÖP

Vidare till C more här!

KÖP

Foto: Audrius Solominas/SF Studios

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!