Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Jason Priestley från Beverly Hills spelar in serie om Börje Salming – i Sverige

Jason Priestley, känd från Beverly Hills 90210, medverkar i Viaplays nya serie om Börje Salming. “Hans berättelse och den inverkan han hade på sporten var otrolig”, säger Priestley om hockeylegendaren till Variety.

Foto: Viaplay

På 90-talet slog skådespelaren Jason Priestley igenom med rollen som Brandon Walsh i kultserien Beverly Hills 90210. Sedan dess har han medverkat i en mängd produktioner – inte sällan i rollen som sig själv, vilket han gjorde i How I met your mother 2013, The Twilight Zone 2019, och Welcome to Sweden 2015.

Faktum är att Priestley verkar ha ett speciellt förhållande till Sverige: han har nyligen tackat ja till att medverka i Viaplays nya serie om hockeystjärnan Börje Salming. I serien spelar Priestley Toronto Maple Leafs talangscout Gerry McNamara som upptäckte Salming och hans landsman Inge Hammarström och hjälpte dem att starta sina karriärer i Nordamerika.

Spelar in serie i Sverige

I en intervju med Variety berättar Priestley att han följt Salmings karriär sedan barnsben:

“Jag växte upp i Kanada på 70-talet och såg faktiskt Börje spela varje lördagskväll, på Hockey Night i Kanada. Jag kände till hans berättelse lite grann, och självklart vilken bra spelare han var på isen, men hans berättelse i sin helhet och den inverkan han hade på sporten var otrolig och lever kvar än idag”, säger Priestley.

Skådespelaren berättar att Salmings flytt till Kanada var något unikt eftersom man på den tiden sällan tog in europeiska spelare:

“[Jag har] alltid älskat berättelsen om hur Gerry McNamara hittade Börje och Inge i Sverige och övertygade [Maple Leafs ägare Harold] Ballard att värva dem till en liga som vid den tiden inte var full av europeiska spelare på det sätt den är idag.”

Seriens titel och premiärdatum är ännu okända. Däremot vet vi att den just nu spelas in i Sverige och Kanada.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!