Nöje

Jennifer Aniston och 6 andra kändisar som valt att inte skaffa barn

Att skaffa barn är långtifrån självklart för alla, något som givetvis även gäller kändisar. Här är sju kändisar som har valt att inte skaffa barn.

Foto: Instagram @jenniferaniston/@oprah

Från Jennifer Aniston till Oprah Winfrey – Hollywood är fullt av kändisar som har valt bort moderskapet. Detta har några av våra mest älskade kändisar sagt om ämnet.

Jennifer Aniston

2016 skrev Jennifer Aniston en text i HuffPost där hon röt ifrån mot medias skriverier om hennes barnlöshet:

“Vi är fullkomliga med eller utan en partner, med eller utan ett barn. Det är upp till oss själva vad som är vackert när det kommer till våra kroppar. Det beslutet är vårt och bara vårt. Låt oss ta det beslutet för vår egen skull och för de unga kvinnor som ser upp till oss. Låt oss ta det beslutet medvetet, utanför skvallertidningarnas brus. Vi behöver inte vara gifta eller mödrar för att vara fullkomliga. Vi får själva bestämma hur vårt ‘lyckliga slut’ ser ut”, skrev hon.

Helen Mirren

Skådespelerskan Helen Mirren har sagt att hennes karriär tog prioritet över eventuella barn:

“Jag var alltid för engagerad i mitt liv som skådespelerska” har hon sagt om saken i programmet Popcorn. “Jag kunde inte förstå hur du kunde få in ett barn i den ekvationen utan att svika barnet på något sätt. Det var aldrig ett helt medvetet val, det var bara ‘Åh, kanske nästa år, kanske nästa år’, tills det inte längre fanns något nästa år.”

Miley Cyrus

Artisten Miley Cyrus är en annan kändis som har bestämt sig för att inte skaffa barn – åtminstone inte så länge världen ser ut som den gör:

“Vi har fått ta över en skitplanet och jag vägrar att ge den till mitt barn. Tills jag känner att mitt barn skulle leva på en jord med fisk i vattnet kommer jag inte att sätta en annan person till världen som måste ta itu med den”, sa Cyrus till amerikanska Elle 2019.

Kim Cattrall

För Sex and the City-skådespelerskan Kim Cattrall var det en barndomsdröm att ha barn – men som vuxen insåg hon att hon kände annorlunda:

“När jag var fem år var det min dröm att ha hundra hundar och hundra barn. Jag insåg att väldigt mycket av den press jag kände kom utifrån, och jag visste att jag inte var redo att ta steget att bli mamma”, har hon sagt i Oprah magazine.

Dolly Parton

Dolly Parton må inte ha egna barn, men ser sig ändå som en mormor:

“Jag växte upp i en stor familj med åtta barn som var yngre än jag och många av mina bröder och systrar flyttade in hos mig tidigt i mitt liv. Jag har älskat deras barn precis som om de vore mina barnbarn, och nu har jag barnbarnsbarn!”, har hon sagt till People Country. “Jag tänker ofta att det inte var meningen [att jag skulle ha barn], så allas barn kan få vara mina.”

Oprah Winfrey

Tv-personligheten Oprah Winfrey har gjort ett medvetet val att inte skaffa barn:

“Om jag hade barn så skulle de hata mig. De skulle ha slutat på motsvarigheten till Oprah för att prata om mig, för något [i mitt liv] skulle ha blivit lidande och det skulle förmodligen ha blivit dem”, sa hon till Hollywood Reporter 2013.

Renée Zellweger

För Bridget Jones-stjärnan Renée Zellweger har barn aldrig varit något som hon planerat att skaffa:

“Att bli mamma har aldrig var en av mina ambitioner. Jag tänker inte på det sättet. Jag har aldrig förväntningar som ‘När jag är 19 ska jag göra det här, och när jag fyller 25 ska jag göra det där.’ Jag tar saker och ting som de kommer, en dag i taget, och om saker händer så är det bara bra.”

Källor: Harper’s Bazaar, Cosmopolitan

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!