Nöje

Jenny Strömstedt: “Det är mitt bästa sminkknep”

I en intervju med Damernas Värld delar Jenny Strömstedt med sig av sin hudvårdsrutin, sin favoritprodukt i badrumsskåpet – och sitt bästa sminkknep någonsin.

Foto: Instagram @jennystromstedt

Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest namnkunniga journalister och programledare. När hon intervjuas i Damernas Värld delar hon med sig av sin skönhetsrutin och hur den har förändrats under årens lopp:

“Jag har aldrig varit någon som orkat göra ansiktsbehandlingar eller använda fem olika krämer för ansiktet varje kväll. Däremot har jag numera råd att köpa EN dyr kräm som jag är noga med morgon och kväll. Dock har jag insett med åren att man kan hålla på med tusen och en skönhetstrix, men det enda som funkar är att leva hyfsat sunt. Sova, äta och träna tillräckligt mycket helt enkelt”, säger hon.

Jenny Strömstedts smarta sminktips

Enkelhet tycks vara Strömstedts melodi även när det gäller smink. Hon berättar att hon sällan har “ork” at sminka sig till vardags och aldrig går på salong. Däremot är ögonbrynsfärg något som hon tycker är en riktig hjälte i badrumsskåpet.

“Med lite bryn- och fransfärg ser man pigg ut ändå”, säger hon.

Tv-profilen passar även på att dela med sig av ett smart sminkknep som hon har fått av en expert: Att byta ut concealer mot foundation.

Linda Fernström som ofta sminkar mig tipsade om att använda en lite ljusare foundation än den du vanligen använder, som concealer. Smeta på, låt torka lite innan du fortsätter med puder. Funkar bra i tv i alla fall”, berättar hon. 

Foto: Instagram @linda_fernstrom73

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!