Nöje

Jeopardy! 2023 – alla deltagare

Kanal 5 och discovery+ firar premiärfest hela vecka 5 och inledde med den efterlängtade premiären av världens största frågesport Jeopardy! – en premiär som tog publiken med storm.  429 000 svenskar satt bänkade framför Kanal 5 för att se programledaren Mikael Tornving ge svaren, och Erik Ekstrand, Tobbe Blom och Emma Igelström ställa frågorna. Det är den starkaste premiären kl 20.00 på Kanal 5 sedan 2015.

Foto: Linus Hallsenius/Kanal 5

– Det är väldigt roligt att så många valde att se programmet. Jag är faktiskt lite överrumplad, säger Mikael Tornving. En härlig publik, fantastiska deltagare och proffsig produktion är ju ganska bortkastat om ingen tittar. Jag tycker personligen att det blir bättre och bättre de kommande 12 avsnitten, och hoppas att tittarna delar den uppfattningen, fortsätter Tornving.

När Jeopardy! äntligen återvände till Sverige igår på Kanal 5 och discovery+ så var tittarsuccén ett faktum. Enligt preliminära siffror från MMS sågs premiärprogrammet av 429 000, vilket gör Jeopardy! till den mest sedda premiären klockan 20:00 på Kanal 5 på åtta år, och det mest sedda kommersiella programmet på sloten under gårdagen. Och grundkonceptet är detsamma – det är programledaren som ger svaren, och de tävlande som ställer frågorna. Snabbast vinner, och för varje rätt frågeställning ökar vinstpotten som sedan går till välgörenhet. 

Tävlande Jeopardy 2023

Stefan Holm

Alexandra Pascalidou

Anders Lundin

Patrik Norqvist

Jonas von Essen

Marcus Olausson

Martina Haag

Maria Wetterstrand

Claudia Galli

Ahmed Berhan

Erik Ekstrand

Doreen Månsson

Mark Levengood

Tobias Blom

Hanna Dorsin

Markus Granseth

Dominika Peczynski

Anders Eldeman

Klara Doktorow

Filip Dikmen

Jason Diakité

Emma Molin

Hampus Hedström

Klara Svensson

Anna Charlotta Gunnarson

Titti Schultz

Emma Igelström

När sänds Jeopardy! 2023?

Jeopardy! sänds måndagar kl 20.00 på Kanal 5 och discovery+. De tretton avsnitten har producerats av ITV och formatet är licensierat av Paramount Global Content Distribution.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!