Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Jessica Almenäs rasar mot vikthånet mot prinsessan Sofia (och vi backar henne)!

Jessica Almenäs har fått nog på vikthånet som råder mot kvinnor i samhället – och vi på Metro Mode med! I går publicerade Jessica en bild på ett nöjesmagasin som gratulerar prinsessan Sofia till “familjelyckan” med meningen “hoppas på en flicka” samt en bild på prinsessan Sofia i baddräkt.

Jessica menar att beteendet att publicera en sådan bild med påståendet om att någon är gravid är fräckt och taskigt. “Det gör att väldigt många som inte har en inåtgående mage (de flesta av oss..) mår dåligt. Sofia är prinsessa, men också människa. Hon födde barn för 10 månader sen och är knappast gravid igen.”

Att vi ständigt matas av påstådda graviditeter i media är väl knappast något nytt, men enligt Jessica måste fenomenet få ett slut. En kvinnokropp måste sluta betraktas som något allmänheten kan kommentera fritt– bäst de vill, och vi på Metro Mode kunde inte hålla med mer om det.

“Alla som föder barn är inte skinny influencers som ser ut precis som vanligt och lägger upp bikinibilder 10 dagar efter födseln (inget ont mot er, jag är bara avis). Det är INTE normen. Sorgligt att man måste påpeka det, men när gravidspekulationer startar för att man har en HELT NORMAL MAGE så känns det ändå nödvändigt.” skriver Jessica i sin instagrampost som i skrivande stund har över 13 000 likes och 590 kommentarer.

Här kan ni se Jessicas instagrampost om vikthånet mot prinsessan Sofia.

Helt ärligt Hänt… Det där är så FRÄCKT. Och taskigt. Och gör att väldigt många som inte har en inåtgående mage (de flesta av oss..) mår dåligt. Sofia är prinsessa, men också människa. Hon födde barn för 10 månader sen och är knappast gravid igen. Alla som föder barn är inte skinny influencers som ser ut precis som vanligt och lägger upp bikinibilder 10 dagar efter födseln (inget ont mot er, jag är bara avis ?). Det är INTE normen. Sorgligt att man måste påpeka det, men när gravidspekulationer startar för att man har en HELT NORMAL MAGE så känns det ändå nödvändigt. På bild 2 ser ni min mage 11 månader efter förlossning. Så ser den ut när jag glömmer att dra in den. Glömde visst att spänna rumpan också. Och ungefär så där ser de flesta kroppar ut när vi inte posar eller vet att vi blir plåtade. När man bara tar EN bild och inte väljer den bästa av 100. Eller när man bevakas av paparazzi som Sofia. SKÄRP ER Hänt och annan media som håller på så här. Ta ert ansvar för fan. Och hörni, jag har sagt det förr och säger det igen: fråga (eller påstå/spekulera) ALDRIG om någon är gravid om de inte har sagt det själva.

Ett inlägg delat av JESSICA ALMENÄS (@jessicaalmenas)

 

Foto prinsesan Sofia: Getty images
Foto Jessica: Instagram

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!