Nöje

Jills veranda 2023 – alla gäster

Onsdagen den 8:e mars är det dags för en ny säsong av “Jills veranda”. Som tidigare år utlovas många starka berättelser och magisk musik och bland gästerna syns bland annat David Ritschard, Cleo, Frida Hyvönen och Lisa Ekdahl!

Foto: SVT

Som vanligt får gästerna i uppgift att välja ut en låt som de ska framföra tillsammans med Jill och skriva en önskelista på vad de vill se och göra i Nashville. Först ut är artisten Lisa Ekdahl som har valt “The Ghost of Tom Joad” av Bruce Springsteen, att sjunga tillsammans med Jill.

“Det känns underbart att äntligen få bjuda över våra nationalskatter till Nashville igen. Jag lär mig – och upplever så mycket tillsammans med mina gäster. Jag tycker det är så spännande och intressant att få filtrera varje möte i musik”, säger Jill Johnson.

Gäster i “Jills veranda” 2023

Avsnitt 1, Lisa Ekdahl:

”När jag tänker på Lisa Ekdahl, så tänker jag vishet och klokskap. Jag blir ofta berörd av våra möten, då jag upplever en sån värme, coolhet och trygg botten i Lisa i allt hon förmedlar. Hon är tjusig, sensuell, musikaliskt begåvad och det bor en ljuvlig röst och en stor medmänniska i henne”.
SVT Play onsdag 8 mars kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll

Avsnitt 2, David Ritschard:

”David var denna säsongens stora överraskning för mig och han kom in med country på svenska och välte min fördom om att country är bäst på engelska. Vårt möte blev inte alls som jag hade tänkt mig, men i slutändan ett möte som berörde mig mycket och jag är säker på att många kommer att dela den upplevelsen med mig.”
SVT Play onsdag 15 mars kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll

Avsnitt 3, Sara Parkman:

”Äntligen en riktigt folkmusiker på verandan – den första. Som jag längtat. Fräsig, jordnära och musikalisk ut i fingerspetsarna. Hon bemästrar fiol som om föddes med den i famnen och hennes unika röst möter mina i oktaver. Min bild av folkmusik sträcker sig mestadels runt en midsommarstång, och det blev en lärorik resa och ett minnesvärt framträdande där vi gjorde country och folkmusik av Chris Isaks stora hit Wicked Game.”
SVT Play onsdag 22 mars kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll

Avsnitt 4, Ola Salo:

”Ola är en kollega som jag har haft glädjen att jobba med vid några tillfällen och han är en brilliant entertainer. Ola kommer in med en välbekant energi som jag känner igen och vi pratar mycket om mode och sätt att uttrycka sig med kläder. Ola bör upp sin personliga stil med en trygghet som jag beundrar och som jag uppfattar som androgyn, modig och självständig Det blir munspel och ett oförglömligt musikaliskt möte – han är en gnistrande cowboy!”
SVT Play onsdag 29 mars kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll

Avsnitt 5, Cleo:

”Att rappare gör mig nervös, är sen gammalt. Jag har haft besök av flera på min veranda, men inte en kvinnlig rappare och inte Nathalie Missaoui, artisten Cleo. Nathalie kom till Nashville med en berörande livshistoria, värme, omtanke och coolhet. Hennes berättande texter fick mig att känna en gemenskap i låtskrivandet trots att jag ujpplever att rapp ligger långt ifrån mitt eget uttryck. Nathalie lämnar rappen hemma i Sverige och sjunger sig rakt in i mitt hjärta på floden Cumberland River. När hon lämnar Nashville gör hon det i cowboyhatt och boots. Nashville älskar henne och jag tror att hon tog med sig lite Nashville hem.”
SVT Play onsdag 5 april kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll

Avsnitt 6, Frida Hyvönen:

”Frida, en musikalisk, teatralisk musikkonstnär, som skriver underfundiga och eftertänksamma texter. Blicken granskar, hon lyssnar och jag upplever att hon tänker efter innan hon svarar, och jag tycker att hon är störtskön. Jag lyssnar och reflekterar efter bästa förmåga och försöker anamma eftertänksamheten och inte prata och tänka samtidigt, som jag annars gör. Hon svepte in i verandahuset is in röda cape och vi möts i olikheterna och det är vackert på alla sätt.”
SVT Play onsdag 12 april kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll

När har “Jills veranda” 2023 premiär?

Den femte säsongen av Jills veranda har premiär onsdag 8 mars kl 02.00 på SVT Play och kl 21.00 i SVT1 samma kväll.

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!