Nöje

Joanna Swica: “Jag påminner mig själv varje dag att jag är privilegierad men får inte sluta kämpa för det”

Metro Modes hälsobloggare Joanna Swica har skrivit ett blogginlägg där hon uppmärksammar vikten av att aldrig sluta kräva ett jämställt samhälle. “Vi går framåt, tillsammans och vi kräver det som är självklart för män. Vi kräver respekt och framförallt – vi kräver trygghet.”, skriver hon.

joanna-swica-metro-mode-kvinnor-jamstalldhetFoto: Joanna Swica / Unsplash

I ett blogginlägg skriver Joanna Swica om hur viktigt det är att aldrig sluta kämpa för en trygg värld där alla kvinnor vågar och kan ta plats – hur privilegierad du än är.

“Jag påminner mig själv varje dag att jag är privilegierad men får inte sluta kämpa för det”, skriver Joanna.

Hon berättar att hon ofta påminner sig själv om det privilegierade liv hon har och alla förmåner som kommer med det. Hon är sin egna chef, bestämmer själv när hon vill gå ut, vad hon har på sig och vad hon röstar på. Hon påminner sig själv om att hon har mat i kylen, tillgång till rent vatten, pengar på kontot och varma kläder i garderoben.

“Det är ingen självklarhet och jag påminner mig själv om det varje dag. Speciellt de dagar då jag känner rädsla över att vara kvinna. De dagar orättvisan grabbar tag i mig. De dagar maktlösheten slår in över mitt trygga liv. Att jag är en kvinna som i många, framförallt i mäns ögon inte ska ha all denna frihet.”, skriver hon.

Du kan läsa hela Joanna Swicas blogginlägg här!

Källa: joannaswica.metromode.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!