Nöje

Amber Heard och Johnny Depp har nått överenskommelse i förtalsmålet

Efter det infekterade förtalsmålet mellan Johnny Depp och Amber Heard, där domen föll i juli, har nu parterna nått en överenskommelse. Det skriver Amber Heard på sin Instagram.

Foto: Getty Images

Johnny Depp och ex frun Amber Heard har äntligen gjort upp i förtalsmålet vilket sätter stopp för den mest bittra Hollywood-skilsmässan i modern tid!

Det var i början av juli som Amber Heard blev dömd att betala 10,3 miljoner dollar, ca 107 miljoner kronor, till sin exman Johnny Depp. Han å sin sida blev dömd att betala två miljoner dollar till Heard. Båda parterna överklagade sedan domen.

Nu skriver Amber Heard på Instagram att hon har nått en överenskommelse med Depp. Heard skriver bland annat att hon, på grund av att hon valt att försvara sin sanning också har förstört sitt liv. “Nu har jag äntligen möjligheten att frigöra mig själv från det jag försökte lämna för sex år sedan, på villkor jag kan acceptera. Jag har inte erkänt”, skriver hon.

”Det är viktigt för mig att säga att jag aldrig valde det här. Jag försvarade min sanning och förstörde mitt liv som ett resultat”, skriver hon vidare.

Publicerade krönika om våld i nära relationer

Under en 6 veckor lång livesänd rättegång i våras beslutade till sist juryn att Amber Heard skulle fällas för förtal på grund av en krönika hon publicerat i Washington Post 2018. I krönikan menade Heard att hon fallit offer för våld i nära relationer, och även om Depps namn inte nämndes menade skådespelaren att hans rykte och karriär tagit skada av den. Han stämde därför Heard på 50 miljoner dollar för förtal – medan hon stämde honom på 100 miljoner dollar.

Skall betala 1 miljon dollar

Enligt Daily Mail innebär överenskommelsen att Heards försäkringsbolag ska betala en miljon dollar till Johnny Depp. Detta innebär att skadeståndet sänks med över 90 miljoner kronor. På Instagram skriver Amber Heard att hon har fattat beslutet då hon förlorat “all tro på det amerikanska rättssystemet” jämfört med hennes behandling i de brittiska domstolarna, och hävdade att hennes ex man vunnit i rättssalen i Virginia på grund av “popularitet och makt” över “förnuft och vederbörlig process”.

Källa: Aftonbladet, Daily Mail

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!