Nöje

Johnny Depp vinner över Amber Heard i rättegången om förtal

Efter 6 veckors live-rättegång har nu juryn kommit fram till ett beslut i den omtalade rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp. Amber Heard döms för förtal för den krönika som publicerades i Washington Post 2018.

Foto: Instagram @amberheard/REX

Depp vann mot Heard

Den sex veckor långa rättegången mellan de före detta makarna Johnny Depp och Amber Heard har nu nått sitt slut. Domen blev till en början försenad på grund av problem med några dokument, men efter att juryn skickats tillbaka för att justera skadeståndsbeloppet – som inte varit ifyllt – meddelades domen.

Juryn var enhällig i sin dom och tilldömde Depp 15 miljoner dollar i skadestånd. Han hade krävt 50 miljoner dollar.

Samtidigt finner juryn att Depp i vissa delar förtalat Heard och hon tilldöms 2 miljoner dollar i skadestånd.

Därför stämde Johnny Depp Amber Heard

Rättegången mellan de före detta makarna Johnny Depp och Amber Heard är nu avslutad. Rättegången har pågått i Virginia i USA sedan mitten av april och bakgrunden till rättegången är att Depp ville rentvå sitt namn efter att Heard skrev en krönika i The Washington Post 2018 där hon sade sig ha varit ett offer för våld i nära relationer. Trots att Depps namn inte stod med i texten ansåg skådespelaren att hans rykte och karriär hade tagit skada av den. Han stämde därför Heard på 50 miljoner dollar för förtal – medan hon stämde honom på 100 miljoner dollar. Slutpläderingarna ägde rum i fredags och nu har juryn, bestående av sju personer, kommit fram till en dom.

Gräns på straff-skadestånd i Virginia

Det rapporterades till en början om att Heard blivit dömd att betala 15 miljoner dollar till Depp, men då 5 miljoner av dessa är ett straff-skadestånd, som inte kan överskrida en gräns på 350 000 dollar i Virginia. Det betyder att han i praktiken kommer att få 10,35 miljoner dollar av Heard. Juryn meddelade sitt beslut strax före klockan 21.30 svensk tid.

Amber Heard kommenterar domen

Nu har både Amber Heard och Johnny Depp uttalat sig om domen. I ett uttalande skriver Heard: ”Min besvikelse i dag går inte att beskriva. Jag är förkrossad över att det, trots berget av bevis, inte var tillräckligt för att stå upp min ex-makes makt och inflytande.” “Det är ett bakslag. Det är som att dra tillbaka tiden till då en kvinna som uttalade sig och talade ut kunde bli offentligt skammad och förödmjukad. Det talar emot tanken om att våld mot kvinnor ska tas på allvar.” Hon menar också att Depps advokater fått juryn att ignorera bevisen som lagts fram av hennes team.

Foto: Instagram @amberheard

“Juryn har gett mig mitt liv tillbaka”

Johnny Depp har också kommenterat domen och tackar för allt stöd han fått under rättegången. ”För sex år sedan förändrades livet för mig, mina barn och för alla de som har stått mig nära”. ”Falska, allvarliga anklagelser spreds via medier, och triggade en våg av hat. Trots att jag inte var dömd hade ryktet redan spridit sig runt jorden på en nanosekund och det hade stor påverkan på mitt liv och min karriär. Sex år senare gav juryn mig livet tillbaka”, skriver han bland annat i uttalandet. “Jag hoppas att min strävan att få fram sanningen har hjälpt andra, män eller kvinnor, som har befunnit sig i min situation, och att de som stöttar dem aldrig ger upp”, skriver han.

Foto: Instagram @johnnydepp

Amber Heard kommer att överklaga

Under torsdagsmorgonen meddelade Amber Heards talesperson Alafair Hall att beslutet kommer att överklagas, enligt The New York Times. För att kunna överklaga måste Amber Heard dock bevisa att något gått fel i rättegången. Hon måste också betala kostnader för en ny rättegång inklusive hela beloppet hon blivit dömd att betala till Johnny Depp, enligt Daily Mail. Det är fortfarande inte känt på vilket sätt hon kommer överklaga domen.

Källa: BBC News

Foto: Instagram @amberheard/REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!