Nöje

Joker: Folie à deux – premiärdatum, rollista och trailer

I år är det premiär för uppföljaren till den hyllade filmen Joker, där Joaquin Phoenix repriserar sin roll som den plågade Arthur Fleck. Här är allt du behöver veta om Joker: Folie à deux!

Fem år efter premiären av den första Joker-filmen är det dags att återvända till Gotham, där Jokern träffar sin kärlek Harley Quinn.

Vad handlar Joker: Folie à deux om?

En stor del av handlingen i Folie à deux uppges utspela sig på Arkham Asylum, alltså det mentalsjukhus där Arthur Fleck befinner sig i slutet av Joker. Det är här han träffar Harleen Quinzel, eller som hon kommer att kallas: Harley Quinn.

Filmens undertitel, Folie à Deux, är sannolikt också en ledtråd till handlingen – det är ett franskt uttryck med betydelsen “dårskap för två”, en referens till vanföreställningar som delas av två personer.

Folie à deux har tidigare sagts vara en musikal. I början av april bekräftade regissören Todd Phillips att musik mycket riktigt spelar en nyckelroll i filmen:

“Jag skulle säga att det är en film där musik är ett essentiellt inslag. I mina ögon skiljer det inte sig så mycket från den första filmen”, sa han på CinemaCon Las Vegas, enligt Entertainment Weekly. “Arthur [Fleck] är konstig och kufig och allt det där, men han har musik i sig. Han är graciös. Det påverkade mycket av dansen i den första filmen… det kändes inte som ett så ett stort steg. Det är annorlunda, men jag tror att det känns rimligt när man ser det.”

Vilka medverkar i Joker: Folie à deux?

I Joker: Folie à deux återser vi Joaquin Phoenix i rollen som Arthur Fleck. Han får sällskap av Lady Gaga, som spelar hans kärleksintresse Harleen Quinzel.

Andra medverkande är Zazie Beetz (som spelade Arthurs granne Sophie i den första filmen), Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey, och Jacob Lofland.

När har Joker: Folie à deux premiär?

Joker: Folie à deux har Sverigepremiär den 2 oktober 2024, enligt Moviezine.

Finns det en trailer för Joker: Folie à deux?

Den första trailern för Joker: Folie à deux släpptes i april 2024. Spana in den nedan!

Joker: Folie à Deux | Officiell Teaser Trailer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!