Nöje

Jonas Gardell berättar om skilsmässan i “Efter fem” – “Blev nationssorg”

I början av året gick Jonas Gardell och Mark Levengood ut med att de skulle separera – efter 36 år tillsammans. När Jonas Gardell nyligen gästade TV4:s “Efter fem” berättade han om alla kärleksförklaringar som beskedet ledde till och det stora stödet från allmänheten.

Foto: TV4

Författaren Jonas Gardell medverkade nyligen i TV4:s “Efter fem” där han bland annat pratar om uppbrottet från journalisten Mark Levengood. När paret meddelade att de valt att separera i början av året var chocken och förvåningen stor för många som följt paret under deras år tillsammans.

Fick stort stöd efter beskedet

I tv-programmet beskriver Gardell situationen som “någon slags nationssorg”, och berättar även om hur en krönikör skrivit en kärleksförklaring till de båda om vilken betydelse de haft som par. Beskedet ledde också till 30-40 000 dm:s på Instagram där följare uttryckte sitt stöd för Jonas och Mark. “Men nu har det gått snart ett år sedan vi separerade och efter det har många andra separerat eller skiljt sig från sina käraste. Och att jag ska hålla på och håva in sorg och empati känns inte rätt. Låta några andra ha sitt istället – jag mår ganska bra”, säger han i intervjun.

Foto: TV4

Håller kvar i vänskapen

Men även om paret valt att gå skilda vägar betyder inte det att det inte finns någon vänskap kvar. Jonas Gardell berättar att han och Mark äter middag tillsammans ibland och att Mark också ska vara toastmaster på hans födelsedag. När det gäller prideparaden har de valt att ha gemensam vårdnad om den. “Vi har sagt att vi kanske gifter om oss när vi är 70”, säger han skämtsamt i programmet.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!