Nöje

Somrig jordgubbspaj

Få bär är så förknippade med svensk sommar som jordgubbar. Här hittar du receptet på säsongens enklaste och godaste jordgubbspaj!

Foto: Dansukker/Unsplash

Nu när det är säsong för jordgubbar gäller det att njuta av dem – och vad passar då bättre än en härlig jordgubbspaj? Denna enkla dessert förbereder du med fördel dagen innan. Garnera pajen med lite citronmeliss och servera med vaniljvisp eller glass!

Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

10-12 bitar

Du behöver:

Pajskal
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
150 g mandelmassa
1 msk vatten

Fyllning
1 1/2 dl vispgrädde
3 gelatinblad
2 äggulor
1 dl Dansukker Vit Sirap
250 g kesella
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2-1 l jordgubbar

Garnering
citronmeliss

Gör så här:

Hacka samman matfettet, mjölet och mandelmassan. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Ställ kallt i 15 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

Tryck ut degen i en form cirka 27 cm i diameter. Grädda jordgubbspajen mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna.

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Vispa grädden till fast skum.

Sjud äggulorna och sirapen på svag värme tills degen tjocknat. Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i äggkrämen tillsammans med kesellan och vaniljsockret. Låt svalna. Vänd försiktigt i den vispade grädden.

Fyll det kalla pajskalet med fyllningen. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg dem på fyllningen. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss.

Foto: & Recept: Dansukker

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!