Nöje

Josefin Dahlberg: “Gör mer saker som får dig att glömma bort din telefon”

Känner ni också ett behov av att kolla mobilen (alldeles för många gånger) per dag? Tänk all tid vi lägger på sociala medier-scrollandet istället för att ta del av livet här och nu… Metro Modes tidigare bloggare Josefin Dahlberg skriver att hon tycker vi borde göra mer saker som får oss att glömma bort mobilen och vi håller SÅ med!

josefin-dahlberg-metro-modeFoto: Josefin Dahlberg

Det är svårt att hålla sig ifrån mobilen helt och hållet – det är trots allt därifrån vår kommunikation sker. Vi vill också hålla oss uppdaterade om vad våra vänner gör och det som händer i världen. Men måste vi verkligen kolla mobilen så ofta som vi gör? Josefin Dahlberg skriver i ett inlägg att hon ofta tar upp mobilen för att kolla likes när hon är uttråkad eller vill fylla två minuter när hon står och väntar på tunnelbanan, något hon nu börjat reagera över.

– Jag tror att de flesta hjärnor skulle må bra av lite mindre skärmtid. Att få vila från intryck, bilder, ord, likes. Så vi hinner reflektera och landa lite mellan varven, skriver hon.

Josefin Dahlberg skriver också att hon tror att stressen och pressen ökar eftersom hjärnan får jobba mer när vi matas med bilder, ideal och fakta som i sin tur påverkar oss. Hon försöker nu bli bättre på att skippa telefonen i vissa situationer.

– På senaste tiden har jag börjat läsa mer och det känns som ett bra knep att ta till i stället. Läsa tills man somnar i stället för att scrolla tills man somnar. Eller läsa på tunnelbanan i stället för att kolla senaste bilderna i flödet.

Vi håller så med Josefin Dahlhberg och tycker att det är ett viktigt ämne att lyfta. Visst vore det härligt att minska skärmtiden och att istället lägga tiden på att ringa en kompis och tala om hur mycket hen betyder för dig eller ta en fika med din mamma?

Källa: Josefin Dahlberg

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!