Nöje

Josefin och Vanja: “Tiden är förbi då vi kvinnor ser varandra som konkurrenter”

Influencerna Josefin Dahlberg och Vanja Wikström är super-duon som dagligen inspirerar oss med girl power, peppiga glädjerop och vettiga tankeställare. Via sina sociala medier visar de upp att livet inte alltid är lika glatt som det ser ut på Instagram och ger oss en inblick i vad äkta vänskap faktiskt innebär.

 Foto: Annica Ögren

Det var när Josefin Dahlberg arbetade som chefredaktör för modetidningen Modette som hon kom i kontakt med Vanja Wikström. Josefin var ute på jakt efter nya bloggare och Vanja skulle komma att passa perfekt för jobbet. Men inte nog med det så hittade även tjejerna en bästa vän i varandra.

– När jag träffade Vanja förstod jag direkt att “henne måste jag ha”, men inte bara som bloggare på min sajt utan även i mitt liv, säger Josefin Dahlberg.

Några cappuccinos senare kom idén till att starta upp podcasten ”JosefinOchVanja” och i dag är tjejerna både kollegor, en power-duo och bästa vänner.
– Jossan känns lika självklar i mitt liv som min familj, det säger väl ganska mycket?, säger Vanja Wikström.

Man vad är det egentligen som får Josefin och Vanjas vänskap att vara så stark och hur gör man för att vara en bra vän? De båda är överens om att det gäller att alltid vara där för sina vänner.

– Man ställer upp när det gäller. Jag har ganska få kompisar, men de är alla mina bästisar. Vi hörs inte varje dag, kanske inte ens varje månad – men jag vet att de ställer upp när det gäller. Det är viktigast för mig, säger Vanja.

– Jag försöker vara en bra vän genom att hjälpa till när någon behöver min hjälp, peppa när någon känner sig oinspirerad, lyssna när någon behöver prata, ge de råd jag kan och göra roliga överraskningar. Jag vill både vara vännen som står där när livet kör ihop sig (som det gör för oss alla) men också när det är något galet på gång, säger Josefin.

Vad som däremot är viktigt för tjejerna är att leva efter uttrycket ”good enough”, vilket innebär att så länge man gör så bra man kan så är det tillräckligt.

– Man kan aldrig leverera på alla plan. Att vara en bra vän är också att förstå att livet och relationen inte alltid kan se likadan ut och att det är helt okej, säger Josefin.

”Jag är feminist ut i fingerspetsarna”

Trots att Josefin och Vanja både umgås och arbetar tillsammans bråkar de nästan aldrig. Istället försöker de se positivt på vad livet har att erbjuda och skippa den negativa energin. Vanja berättar att Josefin är den i duon som blir mest igenkänd och får flest stora erbjudanden, något som hon aldrig känner avundsjuka för.

– När det går bra för någon annan är det bästa alltid att glädjas. Dels för att avundsjuka är en pissig känsla och inget man vill ha i kroppen, men också för att man faktiskt tjänar på det, säger Vanja.

– Tiden är förbi då vi kvinnor ser varandra som konkurrenter och trycker ner varandra, säger Josefin.

Sugen på att läsa mer? Hela intervjun och massa annat härligt material hittar du i Metro Modes magasin. Du plockar ditt ex på centralstationerna i Malmö, Göteborg och Stockholm och även i flera H&M-butiker (vilka hittar du här)Här kan du också läsa magasinet digitalt.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!