Nöje

Josefin Dahlberg i WomanUp-podden: ”Vissa är bara inte menade att dricka alkohol”

Den här veckan träffar vi bloggaren och entreprenören – Josefin Dahlberg i WomanUp-podden. Vi pratar om alkoholberoende från tidig ålder, hur det var att växa upp med ett alkoholmissbrukande förälder och hur det gick till när Josefin själv blev alkoholist.

Josefin drivs av att peppa och inspirera andra, framför allt unga kvinnor, men det har inte alltid varit så… Vi pratar om en uppväxt kantad av fest, sprit, ångest och en massa strul – som snart utvecklades till grovt alkoholmissbruk. Josefin öppnar upp om ett omättat bekräftelsebehov och den snåriga vägen till ett nyktert liv men också om vändningen som tillslut kom – och fullkomligt tog Josefin med storm!

Vi pratar även om användbara nycklar för att nå sina drömmar, och påminns av Josefin om hur viktigt det är att vi går vår egen väg, och slutar bry oss om vad alla andra tycker och tänker! I slutet av programmet så pratar vi om alkoholmissbruk tillsammans med psykologen Maria Farm. Finns det några glasklara tecken på att man är alkoholist, hur vet man om man är medberoende och vilken hjälp finns egentligen att få?

I varje avsnitt av WomanUp-podden får varje gäst dela med sig av sitt livs motto och favorit-quote. Josefin valde ”Dream Big” som varit hennes signum i flera år!

Vill du ha det grymma citatet på snygg t-shirt (eller något annat kul som mobilskal, mugg, eller pin), gå in på metromode.se/womanup.

Det bästa av allt? Vinsten av varje såld t-shirt (ca 40 kronor) går till organisationen Kvinna till kvinna som är vår fantastiska samarbetspartner som kämpar för kvinnors rättigheter över hela världen.

LYSSNA PÅ AVSNITTET! Du hittar senaste avsnittet med Josefin Dahlberg där poddar finns och på Metromode.se/womanup >>

Foto porträtt: Niklas Lindgren
Foto: Instagram/Josefin Dahlberg 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!