Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

15 jul- och vinterfilmer på Disney+

Nu när temperaturen sjunker och snön har lagt sig som ett täcke över landet finns det något magiskt med att krypa ner i soffan under en filt och kolla på film. Omfamna vintern med jul- och vinterfilmer med snöklädda scener och värmande berättelser. Vi listar några favoritfilmer du kan streama på Disney+ just nu!

Foto: Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet 

Plocka fram popcornen och gör dig redo för vinterns mysigaste filmer på Disney+. Nedan kan du ta del av tre olika listor över vintriga filmer, julfilmer och romantiska filmer som värmer lite extra.

Fem vintriga filmer att streama på Disney+

Frost 1 & 2

Den numera vinter-och julklassikern Frost eller ”Frozen” handlar om optimisten Anna som ger sig i väg på en resa tillsammans med Kristoffer och hans lojala ren Sven, för att leta rätt på Annas syster Elsa, vars is-krafter har fångat kungariket Arendal i en evig vinter. 

Genre: Familj, animerat, musik

Snow Dogs 

Ted Brooks byter tandläkarpraktiken I soliga Miami Beach mot Alaskas vildmark då han ärver ett hundspann med sju Siberian huskies och en Border Collie – och upptäcker sina rötter, bland annat genom den stora arktiska slädtävlingen. 

Genre: Komedi, familj, djur & natur 

Ice Age 

I detta isiga äventyr möter vi en ensam mammut som slår sig samman med en kvick sengångare och en slug sabeltandad tiger. Hela gänget ger sig ut på en farlig resa för att återförena en pojke med sin jägarpappa.

Genre: Familj, animerat

Snöbollsexpressen 

Johnny Baxter är en revisor från New York som ser chansen att tjäna pengar när han ärver ett hotell i bergen. Han säger upp sig från jobbet och tar med sig familjen till Colorado, men inser snart att deras ärvda gods är helt nedgånget. 

Genre: Familj, komedi

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet 

Lucy, Edmund, Susan och Peter går in i en magisk garderob och upptäcker Narnias värld på andra sidan. Där hittar barnen ett tidigare fridfullt land som nu förvandlats till en värld med evig vinter av den onda Snödrottningen. Med hjälp av det vita lejonet Aslan leder barnen landet till strid för att befria landet från Snödrottningens våld, för alltid. 

Genre: Familj, äventyr, fantasy

Fem filmer för garanterad julkänsla

Ensam hemma 

När familjen skyndar i väg på en julresa blir 8-åriga Kevin McCallister herre i huset över en natt! Då försöker två klumpiga inbrottstjuvar bryta sig in och Kevin riggar en serie fällor för att välkomna dem. 

Psst…! Alla ensam hemma-filmer finns att streama på Disney+, perfekt för ett filmmaraton. 

Genre: Familj, Komedi

En julsaga

I en film baserad på Charles Dickens novell ”A Christmas Carol” ser vi Ebenezer Scrooge börja julhelgen med sin girighet och ett förakt till högtiden. Men när tre andar tar med honom på en resa måste han ändra sin inställning och gottgöra tidigare handlingar innan det är för sent. 

Genre: Familj, fantasy, animerat

Klappjakten 

Ett löfte om att tomten ska ordna det som står högst upp på en pojkes önskelista blir en arbetsnarkoman till fars julafton till ett mardrömslikt uppdrag för att hitta en actionfigur som verkar vara nästan omöjlig får tag på. 

Genre: Familj, komedi

Nu är det jul igen 

Den frånskilde pappan Scott Calvin och hans son upptäcker på julafton att jultomten fallit ner från taket. Nu måste Scott själv ta över jobbet trots att han inte själv tror på jultomten. 

Genre: Familj, komedi, fantasy

Musse Pigg och hans vänner firar jul 

Värm upp inför julafton med en film där Musse, Mimmi och deras vänner berättar om historier från sina mest minnesvärda jular ihop. Upplev magiska julsånger som verkligen bidrar till julglädje. 

Genre: Familj, animerat

https://www.youtube.com/watch?v=HHEK7v9jGzo

Fem romantiska filmer som värmer lite extra

(500) Days of Summer 

Fly undan kylan med (500) Days of Summer, en säregen romantisk komedi om en kvinna som inte tror på kärlek och den unga mannen som faller för henne. 

Genre: Drama, romantik 

Pretty Woman 

Den gatusmarta Vivian och miljardären Edward lever två helt olika liv. Hennes energiska energi utmanar Edwards mer logiska inställning till livet och det dröjer inte länge innan de faller för varandra.  

Genre: Drama, romantik 

The Proposal 

Förlagschefen Margret och hennes assistent Andrew är varandras motsatser. Men när hon står inför hotet att bli utvisad från USA och förlora jobbet bestämmer sig hon plötsligt för att gifta sig med sin assistent. 

Genre: Komedi, romantik 

The Last Song 

Filmen följer upproriska Ronnie och hennes frånskilda pappa i deras försök att återfå den fina relation de en gång haft. Men det är inte lätt, så pappan tar hjälp av det enda som förenar dem – musiken. 

Genre: Drama, romantik, musik 

The Longest Ride 

Vad värmer mer än en klassisk Nicholas Sparks berättelse. Den före detta tjurryttaren Luke försöker göra comeback när han träffar Sophia, en universitetsstudent som gör sig redo för sitt drömjobb i New York, börjar en romantisk resa. 

Genre: Drama, romantik 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!