Nöje

Julens bästa glöggtraditioner från Tegnér och Son

Inför årets efterlängtade glöggsäsong har Tegnér och Son lanserat en helt ny design som hämtat inspiration från det gamla hantverket. Producerade på ekologiska kvalitetsviner från Spanien och Italien är glöggarna även kryddade med traditionella julkryddor och sortimentet består av starkvinsglögg, vinglögg, torr vinglögg och alkoholfri glögg.

Foto: Tegner & Son/Unsplash

Tegnér och Son är idag Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj som nu är inne på sin 5:e generation. Deras glöggsorter värnar om traditionen där glögg ska smaka glögg.

Den fylliga glöggen från Tegnér och Son gifter sig utmärkt tillsammans med juliga tillbehör såsom nötter, fikon, pepparkakor och ost. Glöggen har inga tillsatser av konserveringsmedel eller färgämnen utan innehåller endast ekologiskt vin, kryddor och socker. “Glögg avnjuter vi vanligtvis bara en gång om året och mycket av smakupplevelsen ligger i den traditionella kryddningen som vi alla känner igen. Vi har satsat på att bevara den traditionen men producerar glöggen på utvalda ekologiska viner från Italien och Spanien, det bästa av två världar helt enkelt”, säger Pontus Tegnér, marknadsansvarig på Tegnér och Son.

Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg

Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg

Starkvinsglöggen är kryddig med söt smak och inslag av russin, kardemumma, mörka körsbär, kryddnejlika, kanel och pomerans. Den är gjord på en blandning av ekologiskt vin från druvorna Tempranillo och Sangiovese som verkligen kommer till sin rätt av en kraftfull och generös blandning julkryddor.

Nästa bild
Tegnér & Son Ekologisk Vinglögg

Tegnér & Son Ekologisk Vinglögg

Den ekologiska vinglöggen blandas på fruktiga ekologiska viner från druvorna Sangiovese och Tempranillo som kryddas med bland annat kanel, kryddnejlika och ingefära. Resultatet är en klassisk och balanserad vinglögg med toner av mörka körsbär, kryddnejlika och kanel.

Nästa bild
Tegnér & Son Torr Glögg

Tegnér & Son Torr Glögg

En ekologisk vinglögg gjord på 100% Tempranillo. Den har samma klassiska smaker av kardemumma, kanel och kryddnejlika med med den betydligt mindre sockermängden får glöggen också en fräschör och stramhet med fruktiga toner av körsbär, mullbär och örter. En modern och elegant vinglögg med traditionella kryddor.

Nästa bild
Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg

Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg

Högkvalitetsglögg på italienskt ekologiskt vin av druvorna Tempranillo men utan alkohol. Glöggen är kryddig och bärig med inslag av kryddnejlika, kardemumma, citrus och körsbär.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!