Nöje

Juleskum 2019 – spana in årets nya smaktwist från Cloetta

Cloetta Juleskum är en oemotståndlig klassiker som har funnits på de svenska julborden sedan 1960-talet och som bara fortsätter att öka i popularitet. Sedan 2011 har det varje år lanserats ett årgångsskum parallellt med originalet. Vi äter mer än 29 skumtomtar per svensk varje jul!

Förra vintern genomförde Cloetta en stor konsumentomröstning om vilket av Juleskums tidigare årgångsskum som man önskade skulle komma tillbaka 2019. Vi kan nu avslöja att Juleskum Polka blev en överlägsen vinnare och därmed kommer tillbaka som årets smak för den här säsongen!

– Våra årgångssmaker är väldigt populära bland konsumenterna och många har önskat att de olika smakerna ska komma tillbaka. Därför ville vi helt enkelt låta svenska folket bestämma vilken som skulle bli årets smak 2019, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta.


Juleskum Polka innehåller fluffiga skumtomtar med smak av frisk och julig polka. Precis som Juleskum Original är Juleskum Polka fri från palmolja och tillverkas i Cloettas fabrik i Ljungsbro utanför Linköping.


– Vi är glada att Juleskum Polka vann omröstningen då det är en riktig god smak som är starkt förknippad med julen. Den har varit en favorit även hos oss på Cloetta, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta.

Så har juleskum smakat tidigare år:
2011 Polka
2012 Vinteräpple
2013 Knäck
2014 Pepparkaka
2015 Clementin
2016 Tomtegröt och kanel
2017 Lingon
2018 Kola


Juleskum Polka och övrigt Juleskumsortiment finns i de flesta butiker inom service- och dagligvaru-handeln från och med vecka 42.

Foto: Cloetta

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!