Nöje

Julia Garner imiterar sina karaktärer från Inventing Anna och Ozark – och hon är helt otrolig

Med sina roller i serier som Ozark och Inventing Anna har Julia Garner blivit känd för sin fantastiska förmåga att efterlikna dialekter och accenter. Här visar Garner prov på sina färdigheter – och det är kusligt bra!

Foto: Skärmdump Youtube

Skådespelerskan Julia Garner blivit känd som en riktig mästare på dialekter och hennes färdigheter har gett upphov till inte mindre än två Emmy-nomineringar i år: en för rollen som Ruth Langmore i Ozark och en för rollen som Anna Delvey i Inventing Anna.

Detta är dock inte första gången som Garner blir nominerad till det prestigefyllda priset – faktum är att hon plockade hem en Emmy för sin insats i Ozark både 2019 och 2020.

Julia Garner Ozark/Foto: Steve Dietl-Netflix

Julia Garner om sin audition för Ozark

Med facit i hand är det lätt att se att Garner är det perfekta valet för att spela Ruth i den hyllade serien, vars fjärde och sista säsong kom ut i januari i år. Men i en intervju med Dana Carvey i Jimmie Kimmel Live! berättar skådespelerskan att hon inte trodde att hon skulle få rollen:

“När jag skulle göra min audition för Ozark antog jag att det krävdes en Missouri-dialekt så jag gick dit med en tung dialekt. Jag hörde de andra tjejerna i rummet intill – för väggarna var jättetunna – och ingen gjorde en dialekt. Jag kunde inte minnas mina repliker med min [vanliga] röst och jag tänkte: ‘Jag kommer aldrig få det här jobbet’.”

Julia Garner Inventing Ana/Foto: David Giesbrecht Netflix

Skapade en unik accent för Inventing Anna

För Inventing Anna, däremot, skapade Garner en blandning av amerikansk engelska med en rysk och tysk brytning. Serien är en av Netflix största succéer hittills och även här är det svårt att tänka sig någon annan än Garner i rollen.

För Variety berättar producenten Betsy Beers varför skådespelerskan gör rollen som Anna Delvey så bra:

“Hon är perfekt eftersom hon kan göra vad som helst och helt enkelt är en häpnadsväckande begåvad skådespelerska. Precis som Anna är hon en kameleont och har den kusliga förmågan att verkligen bli karaktären hon spelar. Hon gjorde omfattande efterforskningar och det var en fröjd att se henne bli Anna. Och att perfekt återskapa den accenten var inte lätt!”

Nyligen visade Garner prov på sina talanger i Jimmie Kimmel Live! då hon inte bara imiterade sina karaktärer i de båda serierna, utan även läste Anna Delveys repliker med Ruth Langares röst och vice versa. Spana in klippet här nedan!

Julia Garner Jimmy Kimmel Live

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!