Nöje

Julia Roberts var nära att tacka nej till Notting Hill: “Var så obekväm”

Det är svårt att föreställa sig Notting Hill utan Julia Roberts, men faktum är att skådespelerskan var nära att tacka nej till den kända romcom-filmen. “Jag visste inte ens hur jag skulle spela den där personen”, säger hon i en intervju i Vogue.

Foto: Notting Hill

1999 spelade Julia Roberts huvudrollen i Notting Hill, en romantisk komedi där en brittisk bokhandelsägare (spelad av Hugh Grant) förälskar sig i en amerikansk filmstjärna. Filmen räknas idag till en av genrens mest framgångsrika – men det var nära att Roberts tackade nej till den ikoniska rollen.

“En av de svåraste saker jag gjort”

I en intervju med Notting Hills manusförfattare, Richard Curtis, i brittiska Vogue avslöjar Roberts varför hon var tveksam till att porträttera Anna Scott:

“En av de svåraste saker jag någonsin gjort var [Notting Hill], att spela en skådespelerska. Jag var så obekväm /…/ det var nära att jag inte tog rollen för det verkade bara – åh, det verkade så avigt. Jag visste inte ens hur jag skulle spela den där personen.”

Med facit i hand kan vi konstatera att Roberts tog rätt beslut med tanke på att den – tillsammans med filmer som Pretty Woman (1990), Min bäste väns bröllop (1997) och Erin Brockovich (2000) – idag anses vara en av hennes karriärs absoluta höjdpunkter.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!