Nöje

Julkalendern 2022 på SVT – Kronprinsen som försvann

Vänskap över klassgränserna i en vintersaga som utspelar sig under 1700-talet, så kan man sammanfatta årets julkalender. “Kronprinsen som försvann” blir en spännande Disney-inspirerad vintersaga!

Foto: SVT

“Kronprinsen som försvann” kommer att handla om den unge kronprinsen Carl Wilhelm som plötsligt blir tvungen att fly från det kungliga slottet när hans mamma drottningen försvinner. Han träffar den fattiga flickan Hilda som hjälper honom att anta en falsk identitet som barnhuspojke.

Regissören Tord Danielsson har tidigare regisserat bland annat “Jakten på tidskristallen” som var SVT:s julkalender 2017. Han beskriver “Kronprisen som försvann” som en vintrig berättelse med spänning och humor, som utspelas någon gång för länge sedan.

I rollerna syns bland annat Xavier Canca-Englund och Kerstin Linden som även spelat Lill-Märta i senaste “Utvandrarna”. Hildas farmor spelas av Maria Lundqvist. Inspelningarna har nyss dragit igång och en stor del spelas in i en studio i Stockholm där det bland annat byggts upp ett gammalt värdshus och ett kungligt gemak. “Jag tror absolut att det här blir en klassiker”, säger skådespelaren Maria Lundqvist till svt.

Om du är nyfiken på årets julkalender så har SVT släppt en liten teaser nedan!

Källa: SVT

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!