Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Julklappsspelet – tips på julklappar under 200 kronor

Snart är det jul! Vi har plockat ihop 22 fina julklappar som passar perfekt om du och bästa vännen kanske ska byta någon liten present eller om du ska spela julklappsspelet i jul.

Foto: Unsplash

Julklappsspelet eller julklappsleken – oavsett vad man kallar det så är denna praktiska tradition ett smart sätt att se till att alla som är med i firandet får en julklapp utan att behöva köpa massor med presenter. Här är allt du behöver veta om julklappspelet!

Julklappsspelets regler

Enligt sajten julklappslekar.se kallas originalversionen av julklappsleken för tärningsleken. Till denna behöver ni en tärning, en mobiltelefon för tidtagning och 1-3 julklappar per person.

Så går det till:

  1. Deltagarna kommer på förhand överens om hur många paket varje person ska ha med sig (mellan 1-3 paket är vanligast) och hur mycket varje klapp ska kosta – vanligtvis omkring 50, 100 eller 200 kronor.
  2. Sätt er runt ett bord och lägg julklapparna i mitten.
  3. Deltagarna slår tärningen i tur och ordning – yngst börjar. Om man slår en 1:a eller 6:a så får man ta ett valfritt paket ur högen. Fortsätt tills paketen är slut.
  4. Ställ nu tidtagaren på ca 10 minuter (om ni är många deltagare så kan ni gärna öka tiden något). Tidtagaren ska inte vara synlig för deltagarna.
  5. Deltagarna slår nu åter tärningen i tur och ordning, men nu börjar den som är äldst. Om man slår en 1:a eller 6:a får man lov att ta ett paket från valfri deltagare.
  6. När tidtagaren ringer öppnar alla sina paket.
  7. Ställ tidtagaren igen – denna gång på ca 5 minuter.
  8. Deltagarna slår tärningen igen, men denna gången får man ta en (öppnad) julklapp från någon annan kring bordet om man slår en 1:a eller 6:a.
  9. När tidtagaren ringer är spelet slut. De deltagare som haft mest tur med tärningen kommer nu ha fler paket än de andra spelarna.

Variant: Alla får paket

Det finns flera varianter på julklappsspelet. En variant som försäkrar att alla får åtminstone en julklapp går till på följande vis:

När spelet är över låter man de deltagare med för många paket få välja att ge bort ett paket till någon med för få. Fortsätt runt bordet tills alla har minst 1 paket eller lika många.

Juklappsspelet: Tips på julklappar som passar alla

För dig som kommer spela julklappsspelet i år har vi gått på klappjakt efter presenter under 200 kronor – här är 22 fina gåvor som passar till både honom och henne.SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Cork-lid scented candle - H&M Home KÖP

Cork-lid scented candle - H&M Home

Pris: 50 kronor.

Finns i 4 olika dofter!

 

KÖP

Nästa bild
Spel - Vad du borde lärt dig i skolan - Kakao KÖP

Spel - Vad du borde lärt dig i skolan - Kakao

Plugghäst, frökens fjäsk eller klassens pajas, vem var du i plugget? Än en gång, upp till bevis! Du som trodde att du kommit undan bara för att du gått ut skolan – glöm det! Nu är det hjärnornas kamp som gäller med kortspelet Vad du borde lärt dig i skolan. Testa dig själv och inte minst din omgivning! 

100 kort, 392 frågor

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Food Pharmacy: kokboken - Mia Clase, Lina Nertby Aurell KÖP

Food Pharmacy: kokboken - Mia Clase, Lina Nertby Aurell

Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).

Pris: 139 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Kryddkvarn, Himalayasalt - Add wise KÖP

Kryddkvarn, Himalayasalt - Add wise

Kryddkvarn från Add Wise med en kryddmix av endast naturliga ingredienser; Himalayasalt, svartpeppar och rosenblad. Kryddmixen är ekologisk och kryddkvarnen innehåller 290 g krydda. Låt denna kryddmix inspirera dig att ta din matlagning till en ny nivå.

Pris: 149 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Strengthening Caffeine Shampoo - Rituals Homme KÖP

Strengthening Caffeine Shampoo - Rituals Homme

Balansera hårbottnen och främja hårväxten med ett speciellt schampo utvecklat för män. Kombinationen av koffein och röd ginseng återbalanserar din hårbotten, gör håret tjockare, förlänger hårets tillväxtcykel och stimulerar hårväxten. E-vitamin skyddar mot fria radikaler och UV-skador.

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild
Handkräm - Compagnie de Provence KÖP

Handkräm - Compagnie de Provence

En handkräm berikad med 20% näringsgivande shea smör. Karité Hand Cream har en lätt textur som lämnar händerna mjuka och lena.

Pris: 99 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ansiktskräm - The Ordinary KÖP

Ansiktskräm - The Ordinary

Ansiktskräm som återfuktar hudytan.Naturliga fuktgivande faktorer (NMF) håller det yttre skiktet av huden skyddat och återfuktat. NMF består av flera aminosyror, fettsyror, triglycerider, urea, ceramider, fosfolipider, glycerin, sackarider, natrium-PCA, hyaluronsyra och många andra komponenter som finns naturligt i huden.

Pris: 87 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Glasvas - Ernst KÖP

Glasvas - Ernst

Pris: 209 kronor.

(Rek pris: 299 kr)

KÖP

Nästa bild
Swedish Grace kökshandduk - Rörstrand KÖP

Swedish Grace kökshandduk - Rörstrand

Pris: 160 kronor.

(Rek pris: 229 kr)

KÖP

Nästa bild
Salicylic Acid 2% Masque - The Ordinary KÖP

Salicylic Acid 2% Masque - The Ordinary

Salicylic Acid 2% Masque är framtagen för att främja lyster och förbättrad hudstruktur. Formulan innehåller kol och lera som rengör huden och lämnar den mjuk och fräsch.

Pris: 178 kronor.

KÖP

Nästa bild
Arabesque Wood doftljus - & Other Stories KÖP

Arabesque Wood doftljus - & Other Stories

Pris: 250 kronor.

KÖP

Nästa bild
Frågespel Mini 0-100 - M.I.G KÖP

Frågespel Mini 0-100 - M.I.G

MIG-spelen är de svenska frågespelen som är smidiga att ta med sig, i bilen, på stranden och på flyget. Allmänbildade och roligt på samma gång. Spelen kännetecknas av hög kvalitet och produceras i Sverige av familjeföretaget Compete Now. Det var år 2000 som fyra vänner tyckte att det saknades kunskapsspel som var lätta att ta med sig på resan.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Pläd - H&M Home KÖP

Pläd - H&M Home

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lash Sensational Sky High Mascara - Maybelline KÖP

Lash Sensational Sky High Mascara - Maybelline

Pris: 117 kronor.

(Rek pris: 179 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Pirouette kopp med fat - Hay KÖP

Pirouette kopp med fat - Hay

Pris: 93 kronor.

(Rek pris: 109 kr)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!