Nöje

Justin Bieber drabbad av Ramsay Hunts – virus som förlamar ansiktet

Justin Bieber har tvingats ställa in en rad framtida framträdanden då han har drabbats av en virusrelaterad sjukdom som har förlamat delar av hans ansikte. “Det här är ganska allvarligt, som ni kan se”, säger stjärnan i en video.

Foto: Instagram @justinbieber

Justin Bieber chockade sina fans i helgen då han i en video på Instagram förklarade att han drabbats av en virusrelaterad sjukdom som har förlamat delar av hans ansikte.

“Som ni kan se på mitt ansikte har jag ett syndrom som heter Ramsay Hunts syndrom”, säger Bieber i videon. “Som ni kan se blinkar inte det här ögat. Jag kan inte le på den här sidan av ansiktet, den här näsborren rör sig inte. Det är en fullständig förlamning på den här sidan av mitt ansikte.”

Foto: Instagrm @justinbieber

Vad är Ramsay Hunts syndrom?

Enligt Mayo Clinic orsakas Ramsay Hunts syndrom av samma virus som ger upphov till vattkoppor. Efter att vattkopporna försvunnit lever viruset kvar i kroppens nerver och kan sedan återaktiveras flera år senare, något som i sin tur kan påverka ansiktsnerverna och orsaka ansiktsförlamning, samt hörselnedsättning i det drabbade örat.

Bieber säger i sin video att han kommer återhämta sig men att det är oklart hur lång tid det kommer ta. Under tiden kommer han ta det så lugnt som möjligt:

“Det här är ganska allvarligt, som ni kan se. Jag önskar att det inte vore så, men uppenbarligen säger min kropp att jag måste dra ner på tempot”, säger artisten.

Källa: SVT, Mayo Clinic

Foto: Instagram @justinbieber

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!