Nöje

Kanye West är nu den rikaste svarta mannen i amerikansk historia

Rapparen Kanye West är numera den rikaste svarta mannen i amerikansk historia med en uppskattad förmögenhet på 6.6 miljarder dollar enligt en rapport från Bloomberg som publicerades igår. 

Foto: Instagram @kimkardashian/@Yeezymafia

Det har svängt snabbt för designern/rapparen. I 2018 hävdade Kanye West att han hade skulder på 53 miljoner dollar. Förra året blev dock Kanye officellt miljardär – mycket tack vare sitt märke YEEZY och det 10 år långa samarbetet de signat med GAP i juli 2020 som sägs vara värt nästan 1 miljard dollar. När nyheten släpptes ökade GAP-aktien med 42%.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Our Generation Music 🔰 (@ourgenerationmusic)

Samarbetet skall släppas i sommar! I samband med nyheten om kollektionen som döpts till YEEZY GAP tweetade Kanye ett smakprov med texten “WESTDAYEVER”

I Bloombergs rapport från igår värderas Yeezys samarbeten till mellan 3,2 miljarder – 4,7 miljarder dollar. Kanye West är ensam ägare av Yeezy – så majoriteten av hans inkomster kommer därifrån och inte från hans musik.

Kanye har även ägarandel i Kim Kardashians märke Skims.

Metro Mode har tidigare skrivit om den stundande skilsmässan mellan powerparet som varit gifta i 7 år och har 4 barn tillsammans.

 

 

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!