Nöje

Kanye West hyllade Hitler och kallade nazister “häftiga” i intervju

I oktober avslutade flera företag sina samarbeten med Kanye West efter att artisten gjort rasistiska och antisemitiska uttalanden i olika sammanhang. Nu kallar West nazister “rätt häftiga” och påstår att han “gillar Hitler” i en intervju.

Foto: Shutterstock

Det var under torsdagen den 1 december som Kanye West gästade konspirationsteoretikern Alex Jones program Infowars och gjorde ett flertal antisemitiska uttalanden. West, som var maskerad under intervjun, sa bland annat att han “gillar Hitler” och att “de gjorde bra saker också, vi måste sluta dissa nazister hela tiden”.

“Varje människa har något värdefullt att tillföra, särskilt Hitler”, sa West under intervjun, och tillade senare: “Nazister är rätt häftiga”, detta enligt SVT Nyheter.

West, som planerar att ställa upp i USA:s presidentval 2024, träffade förra veckan Donald Trump i Trumps bostad Mar-a-Lago i Florida. Där åt de middag tillsammans med förintelseförnekaren Nick Fuentes, som även han var med under Kanyes tre timmar långa intervju i Infowars.

Avstängd från Twitter – igen

Kanye West var en av de som åter fick tillgång till Twitter i samband med Elon Musks övertagande av plattformen i höstas. Nu har hans konto stängts av på nytt, detta efter att han publicerat en bild på ett hakkors sammanslaget med en davidsstjärna.

Elon Musk har bekräftat att det är Wests senaste publiceringar på Twitter som lett till att hans konto stängts ned. I en tweet skriver han att han “gjorde sitt bästa” för att “fixa” artisten.

“Trots det bröt han återigen mot vår regel mot uppvigling av våld. Kontot kommer att stängas av”, skrev Musk tidigt under fredagsmorgonen.

Källor: Independent, Reuters

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!