Nöje

Karl Bertil Jonssons Julafton blir långfilm – Hannes Holms version på bio nu!

I en intervju med MovieZine berättar Hannes Holm om hur han gick tillväga när han omvandlade den folkkära animerade julfilmen till en långfilm.

Med succéer som “En man som heter Ove” och “Ted” i bagaget har Hannes Holm regisserat flera stora biosuccéer de senaste åren. Nu är han aktuell med en nyinspelning av “Karl-Bertil Jonssons julafton.”

Klassiker av Tage Danielsson

De senaste 45 åren har den animerade kortfilmen, skriven av Tage Danielsson och animerad av Per Åhlin, rullat på tv-apparaterna under julaftonskvällen. För MovieZine berättar Hannes Holm att han var fjorton år när filmen sändes för första gången. Han berättar att det var många som inte fick se den för sina föräldrar som då ansåg att filmen var “kommunistpropaganda.”

“Solsidan-familj på 40-talet”

I intervjun säger han också att han har jobbat med familjen Jonsson. “De är nästan som en ‘Solsidan’-familj på 40-talet. De har allting, men de saknar anseende. Och när de får anseende och alla kommer på deras glöggfest, ja då går sonen i huset och raserar det.” Han berättar också att han tyckte att det var viktigt att relatera slutet till nutiden. “Det var en svår uppgift att hitta balansen, man vill göra filmen för de som gillar ‘Karl Bertil’ men ändå komma med något nytt.”

“Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton” har premiär den 12 november.

Läs även:

Biofilmer hösten 2021 att se fram emot.

Love Actually – 16 saker du (förmodligen) inte visste om julklassikern.

Julfilmer – vi listar tidernas 20 bästa.

Netflix släpper 12 nya julfilmer i år.

Källa: MovieZine

Nästa bild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!