Nöje

Kendall Jenner stämd på 1,8 miljoner dollar – dök inte upp på fotografering

Supermodellen stäms på 1,8 miljoner dollar av modehuset Liu Jo. Anledningen? Hon dök inte upp på en av avtalets två fotograferingar.

Foto: Instagram @kendalljenner

Det italienska modehuset har valt att stämma supermodellen för kontraktsbrott, då hon inte dykt upp på en av två avtalade fotograferingar. Supermodellen, som startade sin karriär redan som fjortonåring, tjänar enligt uppgifter från Forbes 22,5 miljoner dollar varje år och i avtalet med Liu Jo hade hon utlovas 1,5 miljoner dollar. Modehuset kräver nu minst 1,8 miljoner för betalningen av den uteblivna fotograferingen.

Högst betalda modellen i världen

Kendall Jenner fick sitt genombrott 2014 och blev fyra år senare utnämnd som den högst betalda modellen i världen. Hon har arbetat för modehus som Chanel, Versace, Fendi och Oscar de la Renta. Enligt stämningsansökan har Jenner inte dykt upp på en av avtalets två fotograferingar. Kendall har inte bemött anklagelsen men hennes agentur nekar till att hon har brutit mot kontraktet. På grund av pandemin ska fotograferingen ha skjutits upp men enligt modehuset har Kendall därefter upphört att svara.

Enligt Kendalls modellagentur saknas det underlag i stämningen då de menar att modellen varit samarbetsvillig och att det är pandemin som hindrat fotograferingen.

Källa: The Cut

Foto: Instagram @kendalljenner

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!