Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Kendall Jenner stäms efter Fyre Festival – här är den GALNA summan hon fick betalt

Den omtalade Fyre Festival som ägde rum på Bahamas var en enda stor bluff. Nu har modellerna Kendall Jenner, Elsa Hosk och Emily Ratajkowski som figurerade i marknadsföringen utretts för brott – och det har blivit känt vilken summa Jenner fick betalt.

Foto: Instagram/@kendalljenner

I Netflix-dokumentären Fyre: The Greatest Party That Never Happened fick världen se sanningen om vad som egentligen hände. Den marknadsfördes som en lyxfestival på Bahamas med fantastiskt boende och mingel med världens kändiselit. Men när besökarna anlände till ön 2017, efter att ha betalat enorma summor för biljetterna, stod det klart att allting var en bluff.

Arrangören Billy McFarland dömdes 2018 till sex års fängelse för bedrägeri och många av de supermodeller som marknadsfört festivalen har utretts för brott. Nyligen fick vi beskedet att många av de andra inblandade också stäms – och däribland Kendall Jenner.

I festivalens reklamfilm var modellagenturen IMG Models en del av marknadsföringen med stora namn som Elsa Hosk, Hailey Bieber, Bella Hadid samt DNA Model Management med Emily Ratajkowski. De har nu blivit skyldiga att avslöja detaljer kring de betalningar de fått för att marknadsföra evenemanget.

Kendall Jenner var även en del av marknadsföringen då hon fick betalt för att publicera ett Instagram-inlägg. Enligt rättshandlingarna vill konkursförvaltaren nu ha tillbaka de pengar hon fick betalt. Det uppges att Jenner fick 275 000 dollar för sitt inlägg, vilket motsvarar nästan 2,2 miljoner kronor. Tidigare i år hävdade hon i ett inlägg på sin Instagram att hon inte visste något om Fyre Festival när hon marknadsförde eventet, ett inlägg hon inte marknadsfördes.

Spana in reklamfilmen för Fyre Festival:

Källa: People, Daily Mail.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!