Nöje

Kenzas förlossningsberättelse: “Inte det underbaraste någonsin, utan det sjukaste”

Kenza har nu delat med sig av sin förlossningsberättelse i podden “När livet händer”. En förlossning som blev både långdragen och smärtsam och nu får hennes lyssnare ta del av historien när Nikola kom till världen.

Foto: Instagram @kenzas

Vi har fått följa Kenza Zouiten Subosic graviditet, från när hon öppet delade med sig av sina svårigheter för att bli gravid, med flera misslyckade IVF-befruktningar, tills deras plus på stickan och glädjetårar. Den 14 juni kom efterlängtade sonen Nikola till världen och nu har vi fått ta del av hela förlossningsberättelsen i podden “När livet händer”, från igångsättningen till dagar efter förlossningen.

– Det är så mycket känslor och ärligt talat, allt är ju inte bara bra heller. Det har varit väldigt, väldigt tufft sen han kom. Mycket smärtor i underliv, i rumpan, i brösten, alltså mina bröst dödar mig på grund av amningen. I natt hade vi en tuff natt med väldigt lite sömn, så det är kanske därför jag är extra känslig idag, säger Kenza mellan tårar och skratt.

Kenza poddar med Danijela ”Dani” Pavlica, som båda är nyblivna mammor. Efter att hon gått tio dagar över tiden åkte hon in på en kontroll hos barnmorskan på Karolinska, där en läkare ganska snabbt bestämmer sig för att sätta igång förlossningen dagen efter. Hon hade då haft förverkar i en vecka.

– Jag var väldigt rädd för att bli igångsatt. Hade hört så många skräckhistorier om det, så jag bad folk skicka in positiva historier om när de blivit igångsatta, vilket verkligen hjälpte, säger Kenza.

Den 13 juni kom Kenza in till förlossningen och blir då igångsatt. När det var bestämt kände hon sig tacksam för att inte längre behöva vara hemma, då hon haft förverkar i en vecka under latensfasen. Värkarna kom igång och vattnet gick av sig självt, efter det fick hon en epidural, en ryggmärgsbedövning.

– “Det här var ju inte så farligt. Vad är det folk snackar om? Det är ju så jävla lätt att föda barn.” Så var jag, jag var så jävla kaxig. Men det fick jag äta upp sen, berättar Kenza.

Men efter ett tag ändras hennes inställning helt och hon fick en enorm smärta i rumpan, då bebisens huvud trycker nedåt. Hon trodde först att hon bara behövde bajsa, men det var självklart dags att föda. Hon berättar hur hon fick krysta i två timmar, att hon fick panik och kände sig hjälplös.

Klockan 05:06 fick Kenza dra ut sin son ur sin kropp när hon sitter på förlossningspallen.

– Det var det sjukaste någonsin, alltså inte det underbaraste någonsin, utan det sjukaste. Jag kunde inte förstå att det här barnet kom ur mig. Så det här momentet jag trodde att jag skulle få, att jag skulle dra ut honom och lägga honom på bröstet och jag gråter av lycka, det fick inte jag, utan det kom några minuter senare när de la mig i sängen med honom, berättar hon.

Hon berättar i podden att hon filmade hela förlossningen, och kommer detaljerat prata om allt på sin YouTube-kanal.

Källa: När livet händer, Kenzas.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!