Nöje

Kesha avslöjar att hon “nästan dog” efter IVF-behandling

Popstjärnan Kesha berättar i en intervju med Self att hon var nära att mista livet tidigare i år, allt på grund av komplikationer efter en IVF-behandling. “Det var skrämmande”, säger hon till magasinet.

Foto: Shutterstock

Det var i januari i år som Kesha blev inlagd på sjukhus efter att ha fryst sina ägg i slutet av 2022. I magasinet Self berättar hon att ingreppet fick allvarliga komplikationer.

“Jag dog nästan”, säger artisten, som berättar att komplikationerna upptäcktes några veckor efter behandlingen då hon dagen efter en spelning var “för svag för att gå”.

Ville inte uppfattas som “gnällig”

Kesha tog sig till ett sjukhus där det visade sig att hon hade utvecklat en sällsynt men allvarlig komplikation efter IVF-behandlingen. Detta berodde i sin tur sannolikt på hennes nedsatta immunförsvar – hon lider nämligen av Variabel immunbrist (CVID), som är en form av primär immunbrist.

CVID innebär att man löper en särskilt hög risk att utveckla återkommande och potentiellt allvarliga infektioner. Trots att Kesha fick diagnosen förra året har hon hållit den för sig själv fram tills nu – hon ville nämligen inte ses som en “gnällig, priviligerad tjej”.

Idag mår Kesha betydligt bättre, även om det tog sin tid att bli helt frisk:

“Jag känner mig äntligen återställd men det tog några månader”, säger hon. “Det var skrämmande.”

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!