Nöje

Killar, så lyckas ni med Tinder – 7 enkla och effektiva tips!

Det är ganska vanligt nu för tiden att man har ett Tinder-konto att fördriva tiden med, men vill du  verkligen träffa någon kräver det lite jobb. Här listar vi sju enkla men effektiva tips som hjälper dig att dejta online. 

tinderFoto: Unsplash

Vi tjejer är inte alltid så lätta att läsa och det är svårt att veta vad vi vill ha. Vi listar därför sju bra tips som tjejer ofta vill ge killar på Tinder.
Dessa är bra att ha i åtanke när ni ger er ut för att få napp på Tinder.

 

1. Profilbilden

Det värsta som finns är en profilbild som är gammal eller där killen har solglasögon på sig, man ser ju inte ögonen då.
Tänk på att man kopplar upp sig via Facebook på Tinder, så innan du skaffar ett konto kan det vara värt att plocka bort gamla profilbilder och kanske ladda upp en ny?
Profilbilden är ju det första man ser och kan därför vara avgörande. För en lyckad profilbild bör därför vara både högupplöst och inte mer än 2 år gammal.

 

2. Våga ta första steget

När man matchas med någon på Tinder så får man en notis, men inte alla tar steget att starta en konversation. Våga ta första steget och skriv något otippat. Det tråkigaste som finns är ett: ”Hej! Hur mår du?”
Skriv något mer personligt så hon får en känsla av vem du är. Släng ur dig något ovanligt- då fångar du garanterat hennes uppmärksamhet och blir genast intressant.
Ha dock lite is i magen när du skriver, du vill ju inte verka allt för desperat. Vänta gärna en stund och kanske några timmar innan du skriver, men vänta absolut inte flera dagar.

 

3. Var tydlig i språket

När man konverserar över text meddelande är det lätt att det blir missförstånd. Var tydlig och använd kanske en emoji till hjälp då och då, men överdriv inte.
Ett missförstånd kan lätt göra att du tappar hennes intresse. Läser hon av dig helt fel kanske du sumpar din chans helt och det kan bli svårt att vinna tillbaka henne.

 

4. Prata inte för mycket om dig själv

Berätta gärna om dig själv men se till att visa intresse i henne också.  Det värsta som finns är när någon är alldeles för självupptagen. Ställ följdfrågor och bemöt hennes svar. På så sätt bidrar du till ett bättre ”flow” i konversationen. Ni lär också känna varandra snabbare och kan då lättare avgöra om ni ska ta ett steg vidare och kanske träffas upp.

 

5. Skippa katt-och-råtta-leken

Ni är ju båda vuxna, och hela katt-och-råtta-leken kan bli en riktig turn-off. Våga bjuda på dig själv istället och öppna upp konversationen. På så sätt visar du att du också är trygg i dig själv och det ger ett mer seriöst intryck. Strunta i om det var du som skrev sist och att bollen ligger hos henne. Skriv igen och visa att du verkligen är intresserad. Många gånger skriver hon inte just för att hon kan ha svårt att läsa av om du verkligen är intresserad och låter därför bollen ligga lite längre hos dig.

 

6. Hetsa inte fram en intim relation

Visst vill man veta allt om personen man träffar, men det kan bli riktigt avtändande när en kille går för fort fram i intima frågor.
För en del är det okej att skicka avklädda bilder och prata om intima fantasier men att hetsa fram detta ämne kan faktiskt skrämma iväg en del tjejer. Vänta ut det och låt henne själv öppna upp diskussionen. Om hon inte gör det, låt det bli obesvarat och ge dig själv utrymme till fantasin. Den som väntar på något gott…

 

7. Var ärlig

Att känna av att personen i fråga inte är intressant kan ibland ske ganska fort och det är faktiskt okej att låta konversationen rinna ut i sanden. Men att inte få svar från sin matchning kan vara riktigt jobbigt ibland och man börjar fundera ifall man gjort något fel. Visst kan man lätt känna av när någon inte är riktigt intresserad och ibland kan det vara lika bra att sluta engagera sig i konversationen, men ibland kan det vara bra att vara lite extra tydlig.

Uppriktigheten är särskilt viktigt om ni kommit så långt i processen att ni vart på dejt.  Vid en träff som inte känns helt rätt så uppskattar de flesta tjejer ett uppriktigt sms om att ”det var trevlig att ses men jag tror inte vi är rätt för varandra.” Man ska absolut inte vara rädd för att vara ärlig och öppen, i slutändan kommer hon att vara tacksam för din uppriktighet.

 

 Gick det inte som man ville får man ju inte glömma att det dyker upp nya Tinder-medlemmar varje dag.

 

 

Av: Kavita Sonia Singh
Foto: REX 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!