Nöje

Kim Kardashian bar ikonisk Marilyn Monroe-klänning på årets Met Gala

Kim Kardashian bjöd på ännu en oförglömlig look på årets Met Gala – realitystjärnan dök nämligen upp iförd en klänning från en av Marilyn Monroes mest ikoniska framträdanden.

Foto: Greg Swales⁠/Instagram @kimkardashian

Under måndagen gick årets Met-gala av stapeln i New York. En av de som har gjort ett starkt intryck på galan under de senaste åren är realitystjärnan Kim Kardashian, inte minst förra året då hon var klädd i svart från topp till tå med övertäckt ansikte – en look som gav upphov till ett rykte om att det inte var Kardashian själv som dolde sig därunder.

Bar Monroes ikoniska klänning

Inför årets gala valde Kardashian en något mer traditionell, men minst lika anmärkningsvärd outfit: den klänning som Marilyn Monroe bar då hon sjöng “Happy birthday” för den dåvarande amerikanska presidenten John F. Kennedy i Madison Square Garden 1962.

I slutet av april besökte Kardashian och hennes pojkvän Pete Davidson det museum i Orlando där klänningen har funnits sedan 2016, efter att ha köpts för 4,81 miljoner dollar. Besöket fick realitystjärnans fans att spekulera i att hon planerade att bära klänningen på årets Met Gala, något som visade sig stämma.

Gick ner sju kilo

Det har tidigare sagts om klänningen att den var något som “endast Marilyn Monroe kunde bära” – färgen matchade Monroes hudton perfekt och klänningen var så tajt att den fick sys på stjärnan inför det ikoniska framförandet 1962.

Kardashian avslöjade på Vogues livesändning från galan att hon var tvungen att gå ner sju kilo för att komma i klänningen:

“Jag provade den och den passade inte”, sa Kardashian på röda mattan. “Det var en utmaning. Det var som en filmroll, jag var fast besluten att komma i den.”

Bytte om till kopia

Trots allt besvär bar Kardashian klänningen i endast några minuter – så lång tid som det tog henne att gå upp för trappan på galan. Därefter bytte hon om till en kopia:

“Jag känner en extrem respekt för klänningen och vad den betyder för amerikansk historia. Jag skulle aldrig vilja sitta eller äta i den eller riskera att skada den på något sätt”, säger Kardashian till Vogue.

Källor: Vogue, Variety, New York Post

Foto: Instagram @kimkardashian

Nästa bild

Foto: Greg Swales⁠/Instagram @kimkardashian

Nästa bild

Foto: Greg Swales⁠/Instagram @kimkardashian

Nästa bild

Foto: Instagram @kimkardashian

Nästa bild

Foto: Greg Swales⁠/Instagram @kimkardashian

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!