Nöje

Kim Kardashian visar upp sin psoriasis: “Har provat allt”

De som följt Kim Kardashian under en längre tid är medvetna om att tv-personligheten lider av psoriasis, en sjukdom som hon diagnostiserades med 2011. Nu visar Kim fansen hur hon tacklar de envisa utslagen.

Foto: Instagram @kimkardashian

Nyligen visade Kim Kardashian sina drygt 360 miljoner följare på Instagram hur hennes psoriasis har flammat upp på senare tid:

“Jag ska inte ljuga, detta är smärtsamt”, skriver realitystjärnan i ett inlägg där hon visar upp en röd fläck på sitt ena ben. “Jag är inte säker på vad mina triggers är. Jag har inte ändrat min kost. Jag har provat allt! Psoriasis suger!”

I ett annat klipp förklarar Kardashian att hon i vanliga fall endast har en liten fläck där utslagen har brett ut sig:

“Nu märker jag att det sprider sig ned- och uppför benet och uppför mitt lår, så jag vet att det är dags att lösa detta”, säger hon.

Som tur är verkar Kim dock inte ha tappat sitt sinne för humor – i ett tredje klipp påpekar hon att utslaget liknar ett hjärta:

“Lyckliga jag som har psoriasis i form av ett hjärta lagom till Alla hjärtans dag”, skämtar hon.

Enligt Vårdguiden är psoriasis en “alltför snabb tillväxt av hudceller och en låggradig inflammation i kroppen” som ger upphov till utslag på huden och andra besvär.

Det finns olika behandlingar tillgängliga för den som lider av psoriasis, men den grundläggande behandlingen består av mjukgörande och avfjällande krämer och salvor. Vid lindrig psoriasis kan det räcka med att bada och smörja huden regelbundet.

Kardashian tycks ha hittat en behandling som fungerar för henne, då hon i ett senare klipp visar att hon har gjort ett omslag med plastfolie som hon har sovit i. När hon tar bort folien ser utslaget betydligt mindre rött ut än tidigare.

“Se hur mycket det har förbättrats”, säger hon och tillägger att detta är efter endast en natt.

Detta är inte första gången som Kardashian visar upp hur sjukdomen påverkar henne: 2019 lade hon upp bilder på Instagram där hennes ansikte och ben var täckta av sår.

“Psoriasis är skit”, skrev hon då.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!