Nöje

Kinderägg återkallade efter att flera personer rapporteras ha blivit sjuka i salmonella

Efter att flera personer insjuknat i salmonella väljer Storbritannien att stoppa försäljningen av Kinderägg. Hittils har fyra svenskar insjuknat i salmonella efter att ha ätit godisäggen.

Foto: Instagram @hemmakvall_karlshamn

Ett salmonellautbrott pågår just nu i Europa och i Sverige har hittills fyra fall upptäckts. “Det är ett internationellt utbrott som har pågått ett tag”, säger Mats Lindblad på Livsmedelsverket. Den gemensamma nämnaren för alla som har blivit sjuka är att de har ätit chokladägget Kinder surprise.

“Relativt besvärlig variant”

“Det är framför allt barn som drabbats och det har nog varit en relativt besvärlig variant, flera har behövts läggas in på sjukhus, den verkar allvarligare än vanlig salmonella”, säger Mats Lindblad. Sjukdomsfallen går att härleda till en chokladfabrik i Belgien och Livsmedelverket jobbar nu med att kartlägga äggen. De vet i nuläget inte hur många chokladägg med salmonella som finns i Sverige. De har varit i kontakt med fabriken och de svenska handelskedjorna för att kartlägga hur många av de Kinderägg som levererats till Sverige som kommer från fabriken i Belgien. Totalt har 125 fall bekräftats i Europa. I Storbritannien, Irland och Frankrike har man valt att återkalla Kinderäggen.

Källa: Aftonbladet

Foto: Instagram @hemmakvall_karlshamn

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!